Iutica Olteneasca

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1kg ardei gras
  • 1 kgardei iute
  • 1,5 kg de rosii
  • 450 gr miere de albine
  • o creanga de cimbru
  • o creanga de busuioc
  • sare

Mod de preparare

Acest preparat necesita o atenta vizualizare a legumelor ce le folosim. Legumele trebuie sa fi atins un nivel optim de coacere spre a nu da incoveniente pe parcursul pregatirii si depozitarii.

Procedam la spalarea legumelor, alegerea de cozi si seminte. Ardeiul gras si cel iute il dam prin masina de tocat iar rosiile le dam prin masina de rosii spre a indeparta semintele sipielitele.

Toate cele trei cantitati le punem la fiert intrun tuci si le v-om fierbe pana scade 40 % din cantitatea initiala avand grija ca focul sa nu fie iute pentru a nu se prinde de tuci. Rasturnam mierea de albine peste compozitie, doua linguri de sare, crengile de busuioc si cimbru si le mai lasam la foc inca 10 minute.

Dam vasul deoparte, il lasam la racit si intre timp pregatim borcanele pentru ambalare. Aruncam din tuci crengile de cimbru si busuioc gustam de dulce si sarat si daca totul e bine trecem la umplut borcanele atent spalate si uscate.

V-om proceda la sterilizarea borcanelor timp de 20-25 minute, dupa care nu le scoatem din vasul unde a fiert pina la racirea completa.
Poate fi folosit la prepararea diferitelor retete poate fi socotit un ajutor la orice saramura care se respecta, la ciorbe, la sosuri, poate substitui boiaua de ardei iute din reteaua de magazine care stim foarte bine in ce mod poate fi facuta.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tarta Raffaello

Ceea ce face prajitura sa fie o tarta este forma in care este coapta. Am primit-o de la o prietena si-mi e draga de mor forma...

Desert tarta Raffaello
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj