Amestecati pana la omogenizare toate tipurile de branzeturi. Adaugati ouale intregi, faina, mararul tocat, amestecati - compozitia obtinuta trebuie sa fie mai consistenta, ca sa se poata modela. La nevoie, puteti sa adaugati putin gris.
Luati din compozitie cate 1 lingura cu varf si modelati-o sub forma de sul cu o grosime de aproximativ 2 cm, pe masa de lucru infainata sau pe o foaie de naylon presarata cu faina. Din sul modelati bile, pe care le treceti prin faina. Pregatiti-le astfel pe toate si lasati-le pe masa de lucru.
Infierbantati intr-o cratita de 1 l uleiul si faceti proba de temperatura, astfel: puneti in uleiul incins o bucatica din compozitie, cat un bob de porumb. Daca acesta se ridica la suprafata si se rumeneste, se pot pune gogosile.
Asezati cu grija, in uleiul incins gogosile, unele langa altele, neinghesuite, deoarece cresc la copt. Lasati sa sep rajeasca pe o parte, apoi intoarceti-le sa se rumeneasca frumos de jur-imprejur. Scoateti-le cu o spumiera pe servetele absorbante.
Serviti-le fierbinti, ca aperitiv.
Nu se sfarma la prajit.
Sunt foarte fragede.
Se pot reincalzi la bain-marie sau in cuptorul incins, intr-un vas acoperit, timp de 10 min.
Foarte usor de facut si foarte buna!
Prajitura cu iaurt si fructe confiateO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura