Focaccia cu avocado

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -1 lingurita oregano uscat
  • Aluat :
  • -300 gr faina
  • -180 ml apa
  • -8 gr drojdie
  • -3 linguri ulei masline
  • -2 linguri susan negru
  • -sare
  • -o piscatura de zahar
  • Umplutura :
  • -1 avocado
  • -1 lingurita oregano uscat
  • -2 linguri ulei masline
  • -50 gr masline
  • -1 ardei rosu copt
  • -ceapa rosie

Mod de preparare

Drojdia (eu am folosit drojdie proaspata, dar se poate folosi si uscata ), am desfacut-o in 100 ml apa calduta, impreuna cu putin zahar. Zaharul o sa ajute drojdia sa creasca.
Intr-un vas punem faina, sarea oregano, susanul negru si uleiul de masline. Le amestecam si adaugam drojdia dizolvata in apa si restul de 80 ml apa. Framantam pana cand se omogenizeasza bine si se desprinde de pe degete. Daca nu se dezlipeste, mai adaugati 1-2 linguri faina.
Acoperim vasul cu un prosop si lasam sa creasca 30 minute.

Dupa acest timp, intindem aluatul in tava, il stropim cu ulei de masline si presaram oregano uscat.
Avocado il taiem in jumate si scoatem samburele. Curatam avocado de coaja si taiem in fasii cam de un deget grosime.
Asezam bucatile pe aluat.
Punem masline si ardei rosu copt taiat in fasii si rondele de ceapa rosie.

Punem aluatul in cuptorul incins pentru 20-30 minute (depinde de cat de gros este aluatul).

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.