`Flori` umplute

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -3-4 buc piept de pui, fiert si tocat marunt
  • -cascaval ras, cat doriti cantitativ
  • -1-2 linguri pline cu varf, cu maioneza
  • -2-3 lingurite mustar de Dijon
  • -4-5 felii de bacon (slaninuta), taiat cubulete si prajita bine sau salam, carnat, uscate si taiate cubulete mici care nu necesita prajire
  • -1/2 legatura patrunjel, tocat marunt
  • -1 plic praf de copt
  • -sare
  • -piper
  • -aluat foitaj

Mod de preparare

Lasati foitajul la decongelat, apoi taiati-l sub forma de patrate. Captusiti cu ele formele de muffins ca in imaginile ce urmeaza.

Separat, omogenizati bine restul ingredientelor si potriviti de sare si piper.

Umpleti patratele de aluat care sunt deja puse in forme, cu amestecul obtinut si strangeti la mijloc colturile, doua cate doua (cele opuse), sub forma de plic, lipind doar capetele. Rasfrangeti colturile libere ale aluatului. Urmariti pozele.

Intre timp, incingeti cuptorul la 220 grade.

Dati tava la cuptorul incins si nu deschideti usa timp de 5 min, apoi reduceti temperatura la 180 grade si mai lasati 20 min sau pana ce aluatul se rumeneste frumos.

Serviti-le calde sau reci, ca aperitive.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...