Fasole Batuta cu Conopida si Maioneza

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500g fasole alba boabe
  • 500g conopida
  • 2 galbenusuri crude
  • 1 lingurita rasa de mustar
  • 1/2 lamaie
  • 150ml ulei
  • piper
  • sare
  • 2-3 catei de usturoi,

Mod de preparare

Se fierb bine fasolele, se scurg si se fac pasta. Se fierbe conopida si se face pasta, se freaca galbenusurile cu mustar si ulei. Se sfarama usturoiul si se freaca cu sare si ulei se pun toate intr-un vas si se paseaza cu blenderul de mana pana se face o pasta tartinabila fina.

Se pune sare, piper si zeama de lamaie dupa gust daca e necesar se subtiaza cu zeama de la conopida se pune amestecul pe o farfurie intinsa si se orneaza cu ce vrea fiecare se unge pe paine precum pateul de ficat. Pofta mare!

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...