Fasole batuta

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • •1kg fasole uscata
  • •5-6 cepe mari
  • •1 capatana zdravana de usturoi sau chiar mai mult, dupa gustul fiecaruia
  • •pasta de tomate
  • •cate o radacina de pastarnac, telina, morcov, 2 foi dafin
  • •sare, piper, ulei

Mod de preparare


Fasolea se lasa la inmuiat, minim 12 ore, in apa rece, cel mai bine peste noapte.
Aruncam apa in care a stat si o punem la fiert, in apa rece, curata.
Intr-o alta oala, incalzim apa ca sa o avem fierbinte. Cand fasolea incepe sa fiarba, mai lasam cateva minute si schimbam apa. Repetam inca de doua ori. In ultima apa adaugam si radacinoasele curatate si spalate, dar si dafinul, o ceapa si putina sare.
Lasam sa fiarba la foc mic pana cand se crapa bobul.
Scoatem legumele, scurgem bine fasolea si o transferam intr-un castron mare. Pasam cu blenderul pana ajunge la consistenta dorita( mie nu-mi place sa fie chiar pasta). Adaugam sare si piper dupa gust, dar si ulei si omogenizam bine; incorporam si usturoiul pisat.
Intr-o tigaie, incingem cateva linguri ulei si calim ceapa, taiata in prealabil, pestisori. Cand aceasta devine translucida, adaugam pasta de tomate, amestecam, apoi, lasam sa se racoreasca.
Repartizam fasolea in castronase, punem peste ea ceapa calita si...sa aveti pofta! :)
Servim imediat sau, cel mai indicat, dupa ce a stat cateva ore la rece.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa