Intr-o cratita se pune la fiert laptele cu ulei si sare. Cand clocote se adauga deodata faina si se amesteca pana ce se desprinde de pe marginea vasului. Se ia de pe foc. Se lasa sa se raceasca si se adauga ouale intregi pe rand, amestecand dupa fiecare pana se incorporeaza.
Acest aluat se pune in corner sau punga si se fac mici gramajoare sau bastonase sau ce doriti, in functie de creativitate, in tava dupa care se dau la copt.
Atentie! ! ! Sa nu se deschida usa la cuptor decat dupa 15 - 20 min, riscati sa se lase gogoselele.
Cand sunt coapte se iau cu o paleta din tava, se lasa sa se raceasca si se pot umplea cu tot felul de amestecuri interesante:
-umplutura de la ouale umplute
-branza amestecata cu ardei si cu verdeata
-pate
-cascaval, sunca, maioneza, sare, piper
Gogoselelor li se taie un capacel, dar nu de tot, se umplu dupa preferinta si se aseaza capacelul la loc.
Se pregateste un platou pe care s-a pus salata verde si se aseaza aceste aperitive minunate.
Cand eram copii mamaia ne facea niste biscuiti, le ziceam braduleti, presara deasupra zahar tos. Stiu ca aveau in compozitie...
Desert biscuiti cu smantana fermentataAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.