Drob de Linte

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1 cana de linte
  • -1/2 cana gris
  • -1/4 cana pesmet
  • -3/4 cana de ulei
  • -4 oua
  • -sare, piper dupa gust
  • -o legatura patrunjel verde
  • -o caciulie de usturoi

Mod de preparare

Lintea se spala, se fierbe, se strecoara. Fierbe repede, chiar daca nu este pusa la inmuiat.

Ouale se separa, albusurile se bat spuma cu putina sare, se adauga apoi si galbenusurile, grisul, pesmetul condimentele, patrunjelul taiat marunt, uleiul si lintea scursa bine. (Reteta spune ca lintea se da prin masina de tocat carne, dar eu prefer consistenta drobului cu bobul intreg).

Compozitia se pune intr-o forma de cozonac tapetata bine cu pesmet si se da la cuptor, la 180 grade, pentru aproximativ 35 de min.

Se lasa la racit in tava, se scoate pe o planseta, se portioneaza.
Se serveste cu sosul preferat langa garnitura de orez sau ca si aperitiv.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...