Cremvusti si Carnaciori de Bere in Aluat

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat
  • -600 g faina
  • -50 g zahar
  • -20 g lapte
  • -30 g drojdie proaspata
  • -1 ou
  • -200 ml apa rece
  • -60 g unt
  • -2 lingurite sare

Mod de preparare

Drojdia se lasa la crescut in putin lapte+putin zahar+putina faina langa foc. Se pune apoi peste faina, sare, oul, zaharul, laptele caldut, apa si la urma de adauga untul topit, putin cate putin, pana rezulta un aluat elastic. Se lasa la dospit 50 - 60 min, pana isi dubleaza volumul.

Se fierb cremvustii si carnaciorii, apoi se lasa la racit.

Se rup bucatele din aluat si se intinde o foaie si se taie ca si pt saratele si se impaturesc carnaciorii pe rand. Se ung cu ou si se presara susan.

Pt cremvusti am facut 2-3 modele. Se ung cu ou si se presara cascaval si se pun pe hartie de copt in cuptorul preincalzit si se lasa cca 20 min la 180 grade.


Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.