Cornucopia (ornamental)

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Dimensiunea aprox: 35cm
  • 750 g faina
  • 50 ml ulei
  • 2 oua
  • 110 ml otet
  • 190 ml apa (mai puneti daca e necesar, la mine nu a fost)

Mod de preparare

Se face un aluat din ingredientele de mai sus si se lasa la odihnit 1 ora.

In timpul acesta "confectionam" cornul abundentei din folie de aluminiu. Am facut un cornet simplu intai, apoi am mai pus doua straturi de folie peste, iar inauntru am pus ghemotoace tot din folie de aluminiu. Trebuie sa fie destul de tare ca sa sustina greutatea aluatului la copt.

Aluatul odihnit se intinde intr-o foaie de 0.5 cm grosime (la mine a fost 1 cm si pe urma am aplatizat fasiile cu sucitorul), cu latimea de 1,5cm - parerea mea e ca se poate intinde si de 2cm, se lucreaza mai usor. Se taie aluatul fasii, si se infasoara pe folie. Fasiile trebuie suprapuse pe jumatate, ca sa nu se desfaca la copt. Sus se pune o bentita impletita.

Se unge cu ou batut cu lapte, si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C circa 30 de minute (la mine au fost 40 de minute). Dupa ce l-am scos din cuptor, m-am razgandit, pt ca nu era destul de rumen deasupra (puteti vedea in ultima poza) si l-am mai pus 10 minute in cuptor. Deci in total l-am lasat 50 de minute.

Se lasa sa se raceasca complet si se desface cu grija de pe folie. E mai mult de lucru la scos folia, decat la facut cornul.

Aluatul e foarte elastic, se lucreaza usor. Planseta trebuie putin infainata cand se intinde foaia de aluat.

Aluatul nu e pentru consum, doar pentru "confectionat" ornamente.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Pateu de ficat cu visinata si migdale

Mananc rar pateu de ficat Doar atunci cand este preparat de casa . S-au adunat niste ficatei de curca si de rata de la ...

Pateu de ficat cu visinata si migdale
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj