Se face un aluat din ingredientele de mai sus si se lasa la odihnit 1 ora.
In timpul acesta "confectionam" cornul abundentei din folie de aluminiu. Am facut un cornet simplu intai, apoi am mai pus doua straturi de folie peste, iar inauntru am pus ghemotoace tot din folie de aluminiu. Trebuie sa fie destul de tare ca sa sustina greutatea aluatului la copt.
Aluatul odihnit se intinde intr-o foaie de 0.5 cm grosime (la mine a fost 1 cm si pe urma am aplatizat fasiile cu sucitorul), cu latimea de 1,5cm - parerea mea e ca se poate intinde si de 2cm, se lucreaza mai usor. Se taie aluatul fasii, si se infasoara pe folie. Fasiile trebuie suprapuse pe jumatate, ca sa nu se desfaca la copt. Sus se pune o bentita impletita.
Se unge cu ou batut cu lapte, si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C circa 30 de minute (la mine au fost 40 de minute). Dupa ce l-am scos din cuptor, m-am razgandit, pt ca nu era destul de rumen deasupra (puteti vedea in ultima poza) si l-am mai pus 10 minute in cuptor. Deci in total l-am lasat 50 de minute.
Se lasa sa se raceasca complet si se desface cu grija de pe folie. E mai mult de lucru la scos folia, decat la facut cornul.
Aluatul e foarte elastic, se lucreaza usor. Planseta trebuie putin infainata cand se intinde foaia de aluat.
Aluatul nu e pentru consum, doar pentru "confectionat" ornamente.
Este o reteta de cartofi cu maioneza la cuptor, inspirata de la Andreea-Caroline. Multumesc, Andreea, pentru aceasta reteta!...
Cartofi auriiO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura