Clatite cu Spanac

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente clatite:
  • 350 ml apa minerala
  • 350ml lapte
  • 3 oua
  • 200 g faina
  • sare
  • ulei
  • Ingrediente umplutura:
  • 400 g spanac congelat sau proaspat
  • 200 g branza de vaci
  • 200 g cascaval
  • 1 legatura usturoi verde
  • 1 legatura marar
  • sare
  • piper
  • ulei
  • 100 g smantana

Mod de preparare

Se prepara compozitia pentru clatite:
Ouale se bat bine cu sarea, dupa care se adauga laptele si apa minerala si la urma faina, mestecand bine sa nu faca cocoloase.

Se lasa sa se odihneasca 30 min in frigider.

Intre timp, daca folosim spanac congelat cum am folosit eu se scoate spanacul din congelator si se lasa la decongelat.

Pregatim clatitele, eu le-am facut de marime medie si un pic mai grosute sa nu se usuce in cuptor.

Mi-au iesit 12 bucati.

Dupa ce am terminat cu clatitele pregatim umplutura.

Intr-o tigaie se pun cateva linguri de ulei de masline. Usturoiul se taie marunt si se caleste un pic, eu am avut usturoi din gradina era destul de mare si am folosit doar doua bucati.

Dupa ce s-a calit usturoiul, se adauga spanacul se caleste impreuna cateva minute si se adauga smantana. Se mai lasa 3-4 minute si se inchide focul. Se lasa la racit.

Apoi se adauga branza de vaci sau ricotta in cazul meu, cascavalul ras sau taiat cubulete, sarea, piper si mararul taiat marunte (eu nu am avut si am pus patrunjel). Se amesteca bine si se umplu clatitele.

Se impaturesc in patru si se aseaza intr-o tava unsa cu unt.

Se dau la cuptorul preincalzit pentru 20 min.

Dupa 10 min se scoate tava si se presara deasupra un pic de cascaval ras. Se servesc calde.

Sunt delicioase ideale pentru cina.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de loboda

Nu prea se împacă ai mei cu genul acesta de ciorbe, dar mie îmi plac, iar primăvara sunt chiar indicate, ajută...

Ciorba de loboda
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj