Se pegateste aluatul pentru clatite:
Se pun ouale, sarea, laptele, apa minerala si apoi faina in ploaie amestecandu-se energic cu telul. Intre timp se pune tigaia cu putin ulei pe foc sa se incinga, se scurge uleiul si se pune cu un polonic aluat in tigaie si in acelasi timp se misca tigaia in asa fel ca aluatul sa se repartizeze uniform facandu-se clatite cat mai subtiri. Dupa ce se coace pe o parte se deslipeste pe margini cu o scobitoare sau cu un bat de frigaruie si se intoarce cu grija.
Cat timp coacem clatitele ne ocupam si de umplutura:
Se curata ceapa si ciupercile se spala si se taie marunt se calesc in ulei, mai intai se pune ceapa, iar dupa ce se rumeneste se pun si ciupercile se lasa sa se patrunda si ele, apoi se pune si carnea de pui fiarta si taiata marunt. Se mai lasa 5 min pe foc, apoi se ia. Se lasa sa se racoreasca putin, se adauga smantana, mararul tocat marunt, sare si piper si se umplu clatitele.
Ingredientele la aluatul de clatite se adauga in ordinea specificata ca altfel se formeaza multa spuma deasupra din cauza apei minerale. :)
Se serveste calda.
Weekendul trecut pornisem sa fac o tarta cu capsuni ca tot e sezonul lor, dar am mancat fructele inainte cu o seara si nu am...
Tarta cu ananas si jeleu de zmeuraMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti