Ciuperci Umplute cu Legume si Bacon

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 10-12 ciuperci cu palaria mare
  • - 2 cepe
  • - 2 ardei (avand culori diferite pt aspect placut)
  • - 3-4 felii bacon (cantitatea poate varia)
  • - cascaval
  • - marar (jumatate de legatura)
  • - sare, asta daca nu are baconul

Mod de preparare

Spalam ciupercile si le indepartam cozile cu grija.

Tocam marunt ardeiul, ceapa si cozile ciupercilor dupa care le calim in 3 linguri de ulei impreuna cu baconul maruntit. Eu am pus baconul primul pt ca mai lasa putina apa. Adaugam marar si lasam sa se caleasca usor spre mediu (ca in imagine).

Tapetam o tava cu hartie de copt si asezam ciupercile umplute cu compozitia rezultata. Peste ele punem cate o felie de cascaval ... mai mare sau mai mica, dupa preferinte. Dam la cuptor pana cand ciupercile lasa zeama in tava. Nu stiu sa precizez timpul pt ca nu m-am uitat la ceas. Am masurat ochiometric.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.