Chiftelute din Soia si Fulgi de Ovaz

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -o cana okara/granule de soia inmuiate
  • -2 cani fulgi de ovaz fini
  • -1/4 cana pesmet
  • -4 linguri faina de in (seminte de in macinate in rasnita)
  • -2 cartofi cruzi, rasi pe razatoarea mica
  • -4 linguri fulgi de drojdie inactivi
  • -6 catei de usturoi
  • sau mai mult daca doriti
  • -sare
  • -piper
  • -cimbru pudra
  • -3 linguri nuca macinata, optional (eu de data asta nu am folosit) ;
  • Nuca inchide la culoare chiftelele, facandu-le sa semene mai mult a carnea dar influenteaza pozitiv si gustul chiftelelor
  • -50 ml ulei de floarea soarelui/masline
  • -apa minerala cat sa rezulte un aluat asemanator chiftelelor din carne

Mod de preparare

Chiftelutele acestea le prepar din resturile rezultate in urma prepararii laptelui de soia (ofara), dar se pot folosi si granule de soia inmuiate in apa fiarta.

Fulgii de ovaz se amesteca cu apa minerala si se lasa 5-10 minute sa se umfle. Daca se folosesc granule de soia, se inmoaie in apa fiarta, sau mai bine se fierb 5 min. In apa cu vegeta (condiment vito folosesc, nu contine onoglutamat de sodiu si are putin gust de usturoi, perfect pentru chiftele).

Cartofii se rad pe razatoarea mica, se storc putin. Usturoiul se piseaza. Se amesteca bine toate ingredientele. Daca mai e nevoie se adauga putina apa minerala. Secretul acestor chiftele consta in condimentarea lor.

Se formeaza chiftelutele, ca in imagine, se aseaza pe hartie de copt si se dau la cuptorul bine incins (220 grade la inceput) pentru 15 minute, apoi se intorc pe partea cealalta, se reduce focul la 190 grade si se mai coc timp de 10 minute.

Se servesc neaparat alaturi de sos (dupa preferinta), deoarece ele sunt destul de uscate. Coapte in ulei, aceste chiftele sunt minunate, nu se compara cu cele date la cuptor. Noi le-am servit cu garnitura de orez integral si negru, fiert simplu, cu sare si sos alb.

Imi pare rau ca nu am poze cu ingredientele, dar daca intereseaza pe cineva anumite ingrediente, le pozez cu mare drag.

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Chiftelute din carne cu ceapa verde si cascaval

Chiftelute din carne cu ceapa verde si cascaval
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti