Chiftele de dovlecei

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 dovlecei
  • 1 ou
  • 4-5 linguri branza rasa telemea (sau cascaval)
  • sare,piper
  • 2 linguri faina
  • praf de usturoi (sau un catel de usturoi tocat marunt)
  • ulei pentru prajit
  • patrunjel

Mod de preparare

Dovleceii se curata de coaja, se rad intr-un castron si se presara cu sare. Se lasa sa stea o ora (minim) si se storc bine de zeama care s-a lasat. Se pun in alt castron, se adauga oul, branza rasa, faina, usturoiul, piper si sare, patrunjel tocat, amestecand totul bine.

Se ia cu lingura din compozitie si se pune intr-o tigaie in ulei incins sa se prajeasca, iar apoi le punem pe hartie, sa asoarba uleiul de la prajit.
Se servesc reci sau caldute. Din aceasta compozitie, mie mi-au iesit 16 chiftele.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.