Chifle Umplute cu Fasole Facaluita

Complexitate
medie

Ingrediente

  • chifle proaspete
  • fasole fiarta- 500 g
  • ulei de floarea soarelui 150 ml
  • o ceapa mare
  • o legatura de ceapa verde
  • o lingurita rasa de sare
  • un varf de lingurita de paprica sau boia dulce
  • un catel de usturoi

Mod de preparare

Se fierbe fasolea. Se scurge bine de apa (intr-o strecuratoare). Se piseaza fasolea cu o furculita sau se trece prin masina de tocat sau se foloseste un mixer.

Se caleste in 50 sau 80 ml ulei ceapa verde tocata (partea alba si ceva din cea verde) pana devine aurie.

Se piseaza un catel de usturoi.

Se amesteca bine fasolea cu uleiul si ceapa calita, usturoiul bine strivit/tocat si o lingurita rasa de sare.

Se caleste in continuare in restul de ulei ceapa uscata taiata solzisori la care se adauga un varf de lingurita de boia. Ceapa se prajeste de aceasta data un pic mai mult, pana devine un pic crocanta. Se poate pune boia dulce inca de la inceput in uleiul in care se prajeste ceapa. Eu prefer ca fasolea sa contrasteze cromatic cu ceapa si uleiul rosiatice, de aceea nu am pus.

Se taie capacele subtiri in partea superioara a chiflelor. Se scoate miezul (daca chiflele sunt proaspete miezul se scoate foarte usor). Se umple fiecare chifla cu fasole. Cu o lingura se fac una sau doua adancituri in fasole. Se pun peste fasole cu o lingurita ceapa solzisori, calita si un pic ulei.
Se serveste cu salata verde sau cu muraturi.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.