Castraveti si Rosii Umplute

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 castraveti lungi
  • 1 kg rosii mai micute
  • o legatura marar verde
  • cateva frunze de ceapa verde (se pune dupa gust)
  • 400 gr crema de branza cu smantana si verdeata
  • 300 ml smantana
  • 200 gr file de hering marinat
  • sare daca este cazul
  • boia dulce de ardei sau iute
  • in functie de preferintele fiecaruia
  • si frunze de lamaita

Mod de preparare

Pentru inceput se taie castravetii in bucatele potrivite aproximativ de 7-8 cm. Se scot semintele din acestia doar pe o parte cu o lingurita, lasand celalalt capat intreg pentru a nu curge compozitia. Bucatelele de castraveti trebuie sa arate intr-un final cu un paharel. Acestia pot sa fie lasati necuratati sau pot fi curatati partial.

Rosiile la randul lor se curata si ele de seminte cu o lingurita, scotand tot interiorul acestora, si se pun la scurs pe un prosop alaturi de castraveti.

Urmatorul pas este prepararea pastei de umplut. Intr-un vas se pune smantana, crema de branza, fileul de hering taiat bucatele micute, frunzele de ceapa tocate marunt, mararul tocat si sare daca mai este cazul. Compozitia obtinuta se amesteca bine, dupa care cu ajutorul unei lingurite se umplu castravetii si rosiile.
Se aseaza pe un platou rosiile si castravetii, dupa care cu ajutorul unei site fine se presara pe deasupra boiaua, dupa care punem cate o frunzulita de lamaita pe fiecare.
Aceste rosii si castraveti se servesc ca aperitiv.
Pofta buna!!!

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.