Barcute cu branza si mac

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 350 gr faina
  • 1 ou
  • 1 lingura mac
  • 15 gr drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 150-200 ml lapte caldut
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 350 gr cas de vaca
  • 2 linguri smantana
  • 2 oua + 1 ou pentru uns
  • 3 crengute marar verde
  • 4-5 crengute patrunjel verde
  • 1 lingurita rasa busuioc uscat
  • sare

Mod de preparare

Aluatul:
Intr-un bol punem faina cernuta cu sarea si macul.
Drojdia o frecam cu zaharul pana se divolza si ii dam drumul peste faina.
Incepem sa framantam, adaugam oul si lapte, treptat, pana obtinem un aluat omogen si nelipicios.
Adaugam uleiul si mai framantam pana este bine incorporat.
Acoperim aluatul cu un prosop curat si il lasam la dospit cam 45 de minute.
Umplutura:
Intr-un bol punem branza sfaramata cu mana, smantana si ouale.
Verdeata o spalam, indepartam cozile, o tocam si o punem peste branza.
Amestecam cu mana bine, condimentam cu sare si busuiocul uscat.
Aluatul dospit il impartim in 7 bile.
Intindem prima bila, dandu-i o forma ovala.
Punem umplutura mai pe mijloc, venim cu lateralele putin peste branza, dar nu de tot, iar capetele le rasucim. La fel procedam cu toate.
Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, batem 1 ou spuma si cu un pensonas le ungem.
Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumenesc frumos.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tarta Raffaello

Ceea ce face prajitura sa fie o tarta este forma in care este coapta. Am primit-o de la o prietena si-mi e draga de mor forma...

Desert tarta Raffaello
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj