Aperitive - Telemea Marinata si Seminte de Fennel

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 linguri de seminte de susan
  • 250 gr telemea de care va place
  • 1 lingura de seminte de fennel (daca nu va place aroma se poate pune mai putin sau deloc)
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 linguri ulei de masline
  • piper negru
  • 1 1/2 lingura de frunze de menta tocate marunt
  • 20 de frunze de menta intregi
  • 1/2 de castravete (daca se poate din cel mai fara seminte)
  • 10 masline negre (eu am folosit verzi umplute cu ardei)
  • 20 de bete de frigarui
  • Din cantitatea asta ies 20 de aperitive

Mod de preparare

Semintele de susan se prajesc intr-o tigaie pana devin aurii. Telemeaua se spala in apa rece, se usuca cu un servetel de hartie, se taie in fasii si apoi in bucati de 2,5 cm. Se amesteca bucatile rezultate cu semintele de fennel, semintele de susan prajite, coaja rasa de lamaie si piperul. Se acopera bucatile de branza pe toate partile.

Se pun intr-o cutie si se pastreaza la frigider cateva zile. In timpul asta, aromele se combina foarte bine.

Inainte de sosirea musafirilor, cam cu 3 ore, se asambleaza aperitivul. Se presara frunzele de menta proaspat tocate peste bucatile de telemea, se taie maslinele in 2, se pregatesc 20 de bete de frigarui, se taie castravetele felii ceva mai grosute apoi se taie in forma patrata. Frunzele intregi de menta se spala, se usuca.

Se ia un bat, se pune o frunza de menta pe el, apoi o jumatate de maslina, o bucata de castravete taiat in forma patrata si la capat bucata de telemea marinata.

Se serveste rece sau la temperatura camerei

Unii dintre musafirii mei nu au vrut aperitivele cu castravete (probleme cu fierea bat-o cin' s-o bata) deci am avut doua feluri de combinatii.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Gem de zmeura (fara samburi)

Gem de zmeura (fara samburi)
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj