Aperitiv de Ardei cu Branza de Capra (Telemea de Oaie)

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -200-250g branza de capra (telemea de oaie)
  • -3-6 ardei de culori diferite (rosu, galben, verde,etc)
  • -100-150g unt
  • -1/2 lingurita boia
  • -1-2 buc galbenus de ou fiert
  • -marar verde, tocat fin (la apreciere)

Mod de preparare

Se pune oul, in apa rece, usor sarata si se fierbe, 10 min, apoi se tine in apa rece, se curata de coaja si se separa albusul de galbenus.

Se pasereaza galbenusul si se pune deoparte.
Mararul verde spalat si bine scurs, se toaca marunt.
Se indeparteaza semintele si nervurile de la ardeii spalati si stersi.

Se freaca spuma untul impreuna cu branza (telemeaua), pana obtinem o pasta ca o crema.

Se imparte compozitia in 3 parti egale, pe care le amestecam:
-una cu boia
-una cu galbenus pasat
-una cu marar tocat

Se umplu ardeii cu pasta(eu am umplut ardeii rosii cu pasta verde-de marar, ardeii verzi, cu pasta galbena-galbenus si ardeii galbeni, cu pasta rosie-boia

Se pun la rece cateva ore (2-4 h, dar se pot tine 12-24h inveliti in folie transparenta) ca sa se intareasca untul.

Inainte de servire se taie rondele.
Eu am umplut ardeiul rosu cu pasta verde, pe cel galben cu pasta rosie si pe cel verde cu pasta galbena.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Indian Chicken Curry

Pana de curand, acest fel de mancare a fost pentru mine o necunoscuta. Auzisem de ea, dar nu mancasem niciodata. Si...

Indian Chicken Curry
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj