Aperitiv cu Mousse de Ton si Branza

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat 4 oua
  • 4 linguri ulei
  • 2 linguri iaurt
  • un praf sare
  • 4 linguri faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 8 linguri branza rasa
  • Pentru mouse:
  • 200ml frisca fara zahar
  • 100 gr ricotta sau branza de vaci
  • sare
  • 200 gr ton la conserva
  • ardei gras
  • spanac sau rucola

Mod de preparare

Se face un blat din ingredientele mentionate astfel: se amesteca toate mai putin albusurile.

Albusurile se bat spuma si se adauga la urma amestecand lejer. Se imparte compozitia in doua si se coc doua blaturi in tavi de cozonac. Eu, cand s-au racit le-am taiat in doua pe lungime.

Crema:
Se bate frisca, se amesteca separat jumatate din cantitatea de ricotta cu tonul mixat, iar cealalta jumatate se amesteca cu spanac sau rucola mixata.

In ambele compozitii se adauga cate jumatate din cantitatea de frisca, se sareaza dupa gust. In crema de ton eu am adaugat bucatele de ardei gras rosu.

Se pune in tava in care s-a copt blatul folie alimentara, apoi se ansambleaza: primul blat, crema de ton, blat, crema cu spanac sau rucola, blat...

Se da la rece si se orneaza dupa cum va place.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert chec simplu

Super simplu de facut! Puteti folosi aceeasi reteta si pentru prajiturile cu fructe.

Desert chec simplu
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj