Platou cu Fructe Uscate

Complexitate
redusa
Platou cu Fructe Uscate

Ingrediente

  • Fructe uscate:
  • 4 felii ananas,
  • 16 caise,
  • 16 smochine,
  • 16 curmale sau ce aveti la indemana si va place
  • 100 gr ciocolata cu 65-70 % cacao (de calitate)
  • unt cat o nuca sau ceva mai mult

Mod de preparare

Se pune ciocolata la baia de abur, se lasa pana se topeste, se amesteca cu untul (eventual daca aveti posibilitate de ulei cu arome puteti pune 2-3 picaturi pentru a da o aroma mai buna ciocolatei) si se tine la foc foarte mic, tot deasupra vasului in care avem apa care fierbe.

Feliile de ananas se taie in patru in asa fel incat sa rezulte 6 bucati.

Introducem pe rand fructele uscate/confiate, pana la jumatate, dupa care le asezam pe o folie alimentara sa se intareasca ciocolata.

Se aseaza apoi pe farfurii, in cosulete sau in cutii de bomboane (dupa preferinta...)

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
2
Romania

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Prajitura Schneider
4
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider
Fursecuri cu Crema de Zahar Ars
5
Romania

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars