Se aleg fructele uscate care ne plac cel mai mult (eu am folosit- curmale, nuci, caise uscate, si merisoare si cirese uscate) dar se poate pune ce va place mai mult, se cantaresc sa fie in total 100 gr (120 se poate), se taie marunt, daca puneti nuci se pot toca unele si macina altele (ptr aspect).
Se bat albusele spuma, cand sant destul de tari incepem sa adaugam, in ploaie, zaharul.
Fructele se amesteca cu putina faina de orez alb, din cantitatea prevazuta in reteta, restul de faina plus cea de nuca de cocos si bicarbonatul si praful de copt, se amesteca intre ele ... Se amesteca apoi cu fructele si cu coaja rasa de lamaie, se presara peste albusele batute si se incorporeaza in ele, prin amestecare, de sus in jos, cu muta atentie pentru a nu sparge prea tare albusul batut.
Compozitia rezultata se aseaza intr-o forma de chec, unsa si fainata, se da la cuptor la foc domol, se incearca cu o scobitoare pentru a vedea cand este coapta.
Din cantitatea data iese un chec. Nu recomand se se coaca in tava prea mare si nici cantitate dubla pentru ca fiind facut cu faina fara gluten nu are nimic in compozitie care sa ii dea o textura mai legata si flexibila. Cantitatea prevazuta este perfecta pentru un chec lunguiet si subtirel.
Va asigur ca este o bunatate, am facut senzatie la petrecere cu checul asta, a fost printre primele mancate s-a mai cerut dar nu a mai fost.
Nimeni din cei care au participat la petrecere nu au avut nici cea mai mica idee ca este un chec facut din faina fara gluten si, sincer si fara falsa modestie, pot spune ca au ramas socati cand au auzit cu ce faina am pregatit
Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaChec cu portocale si caise uscate, o reteta aromata si delicioasa, perfecta pentru desert sau gustari.Gustul proaspat de...
Chec cu portocale si caise uscate - o reteta aromata si delicioasaPrajitura Napoleon este un desert stratificat, format din foi fragede coapte si crema fina de vanilie. Foile sunt pregatite...
Prajitura Napoleon - cel mai delicios desert cu crema de vanilieSi tu vrei sa stii cum se face Salata Suba, celebra salata ruseasca? Iti spun imediat reteta. De obicei se foloseste peste...
Cum se face Salata Suba, celebra salata ruseasca?Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii