Ingrediente
● 4 albuse |
● 110 gr zahar |
● 100 gr amestec de fructe |
● nuci |
● cioco (dupa preferinta) coaja de lamaie rasa |
● 60 gr faina de orez alb |
● 2 linguri faina de coconut |
● 1 lingurita bicarbonat |
● 1 lingurita praf de copt |
Mod de preparare
Se aleg fructele uscate care ne plac cel mai mult (eu am folosit- curmale, nuci, caise uscate, si merisoare si cirese uscate) dar se poate pune ce va place mai mult, se cantaresc sa fie in total 100 gr (120 se poate), se taie marunt, daca puneti nuci se pot toca unele si macina altele (ptr aspect).
Se bat albusele spuma, cand sant destul de tari incepem sa adaugam, in ploaie, zaharul.
Fructele se amesteca cu putina faina de orez alb, din cantitatea prevazuta in reteta, restul de faina plus cea de nuca de cocos si bicarbonatul si praful de copt, se amesteca intre ele ... Se amesteca apoi cu fructele si cu coaja rasa de lamaie, se presara peste albusele batute si se incorporeaza in ele, prin amestecare, de sus in jos, cu muta atentie pentru a nu sparge prea tare albusul batut.
Compozitia rezultata se aseaza intr-o forma de chec, unsa si fainata, se da la cuptor la foc domol, se incearca cu o scobitoare pentru a vedea cand este coapta.
Din cantitatea data iese un chec. Nu recomand se se coaca in tava prea mare si nici cantitate dubla pentru ca fiind facut cu faina fara gluten nu are nimic in compozitie care sa ii dea o textura mai legata si flexibila. Cantitatea prevazuta este perfecta pentru un chec lunguiet si subtirel.
Va asigur ca este o bunatate, am facut senzatie la petrecere cu checul asta, a fost printre primele mancate s-a mai cerut dar nu a mai fost.
Nimeni din cei care au participat la petrecere nu au avut nici cea mai mica idee ca este un chec facut din faina fara gluten si, sincer si fara falsa modestie, pot spune ca au ramas socati cand au auzit cu ce faina am pregatit
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Chec de Albuse cu Fructe Uscate si Faina de Orez (fara gluten)" nu uita sa ii faci un review.
Se bat albusele spuma, cand sant destul de tari incepem sa adaugam, in ploaie, zaharul.
Fructele se amesteca cu putina faina de orez alb, din cantitatea prevazuta in reteta, restul de faina plus cea de nuca de cocos si bicarbonatul si praful de copt, se amesteca intre ele ... Se amesteca apoi cu fructele si cu coaja rasa de lamaie, se presara peste albusele batute si se incorporeaza in ele, prin amestecare, de sus in jos, cu muta atentie pentru a nu sparge prea tare albusul batut.
Compozitia rezultata se aseaza intr-o forma de chec, unsa si fainata, se da la cuptor la foc domol, se incearca cu o scobitoare pentru a vedea cand este coapta.
Din cantitatea data iese un chec. Nu recomand se se coaca in tava prea mare si nici cantitate dubla pentru ca fiind facut cu faina fara gluten nu are nimic in compozitie care sa ii dea o textura mai legata si flexibila. Cantitatea prevazuta este perfecta pentru un chec lunguiet si subtirel.
Va asigur ca este o bunatate, am facut senzatie la petrecere cu checul asta, a fost printre primele mancate s-a mai cerut dar nu a mai fost.
Nimeni din cei care au participat la petrecere nu au avut nici cea mai mica idee ca este un chec facut din faina fara gluten si, sincer si fara falsa modestie, pot spune ca au ramas socati cand au auzit cu ce faina am pregatit
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Chec de Albuse cu Fructe Uscate si Faina de Orez (fara gluten)" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany