Chec de Albuse cu Fructe Uscate si Faina de Orez (fara gluten)

Complexitate
redusa
Chec de Albuse cu Fructe Uscate si Faina de Orez (fara gluten)

Ingrediente

  • 4 albuse
  • 110 gr zahar
  • 100 gr amestec de fructe
  • nuci
  • cioco (dupa preferinta) coaja de lamaie rasa
  • 60 gr faina de orez alb
  • 2 linguri faina de coconut
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 lingurita praf de copt

Mod de preparare

Se aleg fructele uscate care ne plac cel mai mult (eu am folosit- curmale, nuci, caise uscate, si merisoare si cirese uscate) dar se poate pune ce va place mai mult, se cantaresc sa fie in total 100 gr (120 se poate), se taie marunt, daca puneti nuci se pot toca unele si macina altele (ptr aspect).
Se bat albusele spuma, cand sant destul de tari incepem sa adaugam, in ploaie, zaharul.

Fructele se amesteca cu putina faina de orez alb, din cantitatea prevazuta in reteta, restul de faina plus cea de nuca de cocos si bicarbonatul si praful de copt, se amesteca intre ele ... Se amesteca apoi cu fructele si cu coaja rasa de lamaie, se presara peste albusele batute si se incorporeaza in ele, prin amestecare, de sus in jos, cu muta atentie pentru a nu sparge prea tare albusul batut.

Compozitia rezultata se aseaza intr-o forma de chec, unsa si fainata, se da la cuptor la foc domol, se incearca cu o scobitoare pentru a vedea cand este coapta.

Din cantitatea data iese un chec. Nu recomand se se coaca in tava prea mare si nici cantitate dubla pentru ca fiind facut cu faina fara gluten nu are nimic in compozitie care sa ii dea o textura mai legata si flexibila. Cantitatea prevazuta este perfecta pentru un chec lunguiet si subtirel.
Va asigur ca este o bunatate, am facut senzatie la petrecere cu checul asta, a fost printre primele mancate s-a mai cerut dar nu a mai fost.

Nimeni din cei care au participat la petrecere nu au avut nici cea mai mica idee ca este un chec facut din faina fara gluten si, sincer si fara falsa modestie, pot spune ca au ramas socati cand au auzit cu ce faina am pregatit

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran
Placinte cu branza

Placinte cu branza

Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Prajitura cu Mere
2
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu Mere si Iaurt
3
Dulciuri

Prajitura cu Mere si Iaurt

Prajitura cu Mere si Iaurt
Prajitura Cappuccino
4
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
5
Dulciuri

Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)

Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
Parteneri
Moelleux au chocolat
Bucataras.RO

Moelleux au chocolat

Rux, Oana va multumesc pentru retete, este un desert care trebuie savurat :).

Moelleux au chocolat
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Culinar.RO

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Prajitura Bounty
Gustos.RO

Prajitura Bounty

Reteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...

Prajitura Bounty