Se aleg fructele uscate care ne plac cel mai mult (eu am folosit- curmale, nuci, caise uscate, si merisoare si cirese uscate) dar se poate pune ce va place mai mult, se cantaresc sa fie in total 100 gr (120 se poate), se taie marunt, daca puneti nuci se pot toca unele si macina altele (ptr aspect).
Se bat albusele spuma, cand sant destul de tari incepem sa adaugam, in ploaie, zaharul.
Fructele se amesteca cu putina faina de orez alb, din cantitatea prevazuta in reteta, restul de faina plus cea de nuca de cocos si bicarbonatul si praful de copt, se amesteca intre ele ... Se amesteca apoi cu fructele si cu coaja rasa de lamaie, se presara peste albusele batute si se incorporeaza in ele, prin amestecare, de sus in jos, cu muta atentie pentru a nu sparge prea tare albusul batut.
Compozitia rezultata se aseaza intr-o forma de chec, unsa si fainata, se da la cuptor la foc domol, se incearca cu o scobitoare pentru a vedea cand este coapta.
Din cantitatea data iese un chec. Nu recomand se se coaca in tava prea mare si nici cantitate dubla pentru ca fiind facut cu faina fara gluten nu are nimic in compozitie care sa ii dea o textura mai legata si flexibila. Cantitatea prevazuta este perfecta pentru un chec lunguiet si subtirel.
Va asigur ca este o bunatate, am facut senzatie la petrecere cu checul asta, a fost printre primele mancate s-a mai cerut dar nu a mai fost.
Nimeni din cei care au participat la petrecere nu au avut nici cea mai mica idee ca este un chec facut din faina fara gluten si, sincer si fara falsa modestie, pot spune ca au ramas socati cand au auzit cu ce faina am pregatit
Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparatPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraAveam demult in plan aceasta prajitura, circula pe mailuri, cu ceva ani in urma, un fisier cu retete de prajituri, cu pozele...
Desert prajitura DeliciuNu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...
Gem de gutui cu ghimbirDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii