Supa Italiana de Linte si Castane

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa
Supa Italiana de Linte si Castane

Ingrediente

  • Eu am adaugat in supa mea si citeva cuburi de sunculita (numai carnea) afumata
  • Pentru 6 persoane:
  • 280 gr linte uscata
  • 250 gr de castane
  • 2 mere (din cele cu pulpa tare, care rezista bine la coacere)
  • 100 gr slanina (eu am inlocuit cu 2 linguri de ulei)
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ceapa mica (eu am pus ceapa verde)
  • 2 tulpini de telina
  • 200 gr rosii fara coaja (din conserva)
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • ulei
  • sare
  • piper
  • la reteta originala eu am adaugat si 2 morcovi mici si 100 gr pancetta afumata (sunculita, numai partea cu carnea) am folosit rosii cherry conservate in suc de rosii

Mod de preparare

Punem lintea la inmuiat 1-2 ore inainte de a o fierbe.
Scurgem apa in care a stat la inmuiat si clatim lintea, adaugam apa si punem la fiert. Eu am adaugat si cubulete de pancetta afumata care a fiert impreuna cu lintea.

Crestam castanele si le coacem in cuptor pe tava, cuptorul trebuie sa fie incins la maxim (cca 240 °c) si timpul de coacere este de cca 20 minute. Scoatem pe rind cite o mina de castane din cuptor cind sunt gata si am stins deja focul, castanele trebuie sa stea la cald pina le curatam, altfel se curata greu sau nu se pot curata.

Curatam cu grija caci sunt fierbinti, scoatem coaja externa, tare dar si pielicica maronie care acopera pulpa castanei. Nu conteaza daca se rup oricum le vom rupe noi inainte de a le pune in supa in bucati mai mari sau mici dupa gust.

Cine vrea poate sa fiarba castanele, rezultatul este asemanator. Tocati marunt morcovii, telina, ceapa si varsati totul in oala in care o sa pregatiti supa, lasati sa se inabuse cu putina sare, cateii de usturoi intregi si vreo 2 linguri de apa. Dupa vreo 10 minute scoateti si aruncati usturoiul.

Adaugati rosiile si cozile de la patrunjel (asa intregi). Lasati sa fiarba cca 10 minute apoi scoateti cozile de patrunjel si le aruncati. Curati merele de coaja si cotor si taiatile in bucati foarte mici.

Adaugati lintea fiarta, carnea afumata, castanele curatate si rupte in bucati (eu le-am rupt o parte in jumatati si o parte in bucati mai mici) si cuburile de mar si apa in care a fiert lintea cit este necesar ca sa obtineti o supa foarte densa.

Impartiti supa in farfurii (castronase) si serviti cu un pic de ulei crud, extravirgin de masline varsat 'in fir' deasupra si dupa gust putin piper macinat.
Reteta dintr-o revista Sale e pepe 'minestra di lenticchie all\'Abruzzese', este o revista traditionala din regiunea Abruzzo si se face cu un soi de linte care creste acolo, o linte care nu are nevoie sa fie pusa la inmuiat inainte de a o fierbe. Insa puteti folosi alt soi de linte asa cum am facut si eu, am pus-o la inmuiat si am schimbat apa apoi am fiert-o.

Tot aici scrie ca exista si o varianta a acestei supe in care se adauga la sfirsit citeva firicele de sofran, sofranul este si el tipic acestei regiuni.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura cu Afine
4
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Piept de pui cu sos gorgonzola
5
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Parteneri
Painici umplute cu dulceata de gutui și branza dulce
Bucataras.RO

Painici umplute cu dulceata de gutui și branza dulce

Am trecut si la nivelul doi, pâinici dulci ;)

Painici umplute cu dulceata de gutui și branza dulce
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!