Punem lintea la inmuiat 1-2 ore inainte de a o fierbe.
Scurgem apa in care a stat la inmuiat si clatim lintea, adaugam apa si punem la fiert. Eu am adaugat si cubulete de pancetta afumata care a fiert impreuna cu lintea.
Crestam castanele si le coacem in cuptor pe tava, cuptorul trebuie sa fie incins la maxim (cca 240 °c) si timpul de coacere este de cca 20 minute. Scoatem pe rind cite o mina de castane din cuptor cind sunt gata si am stins deja focul, castanele trebuie sa stea la cald pina le curatam, altfel se curata greu sau nu se pot curata.
Curatam cu grija caci sunt fierbinti, scoatem coaja externa, tare dar si pielicica maronie care acopera pulpa castanei. Nu conteaza daca se rup oricum le vom rupe noi inainte de a le pune in supa in bucati mai mari sau mici dupa gust.
Cine vrea poate sa fiarba castanele, rezultatul este asemanator. Tocati marunt morcovii, telina, ceapa si varsati totul in oala in care o sa pregatiti supa, lasati sa se inabuse cu putina sare, cateii de usturoi intregi si vreo 2 linguri de apa. Dupa vreo 10 minute scoateti si aruncati usturoiul.
Adaugati rosiile si cozile de la patrunjel (asa intregi). Lasati sa fiarba cca 10 minute apoi scoateti cozile de patrunjel si le aruncati. Curati merele de coaja si cotor si taiatile in bucati foarte mici.
Adaugati lintea fiarta, carnea afumata, castanele curatate si rupte in bucati (eu le-am rupt o parte in jumatati si o parte in bucati mai mici) si cuburile de mar si apa in care a fiert lintea cit este necesar ca sa obtineti o supa foarte densa.
Impartiti supa in farfurii (castronase) si serviti cu un pic de ulei crud, extravirgin de masline varsat 'in fir' deasupra si dupa gust putin piper macinat.
Reteta dintr-o revista Sale e pepe 'minestra di lenticchie all\'Abruzzese', este o revista traditionala din regiunea Abruzzo si se face cu un soi de linte care creste acolo, o linte care nu are nevoie sa fie pusa la inmuiat inainte de a o fierbe. Insa puteti folosi alt soi de linte asa cum am facut si eu, am pus-o la inmuiat si am schimbat apa apoi am fiert-o.
Tot aici scrie ca exista si o varianta a acestei supe in care se adauga la sfirsit citeva firicele de sofran, sofranul este si el tipic acestei regiuni.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii