Curatati legumele. Taiati guliile sub forma de bastonase, cartofii in cubulete, iar morcovii treceti-i prin razatoarea cu ochiuri mari.
Caliti bastonasele de gulie in cateva linguri de ulei incins, amestecand mereu, pana ce acestea se inmoaie si incep sa se rumenesca usor.
Adaugati morcovii si caliti inca 2- 3 min, apoi ceapa verde, taiata rondele, amestecand mereu.
Dupa 2 min turnati cca 3 l de apa. Lasati sa fiarba, la foc potrivit aproximativ 10 min, adaugati cubuletele de cartofi si fierbeti in continuare pana ce legumele sunt facute.
Intre timp, amestecati galbenusurile cu smantana si faina. Subtiati cu cateva polonice de supa fierbinte, adaugata pe rand si cate putin, amestecand bine de fiecare data. Turnati in fir subtire in vasul cu supa luat de pe foc si omogenizati bine.
Adaugati verdeata, tocata marunt, acoperiti vasul si lasati 5 min in asteptare, sa se intrepatrunda aromele.
Serviti cald, adaugand in farfurie cate 1 lingurita de smantana, dupa preferinta (optional).
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii