Supa de Cartofi cu Calbasi

Complexitate
redusa
Supa de Cartofi cu Calbasi

Ingrediente

  • 2 buc calbasi
  • 2-3 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 ceapa
  • 350 gr cartofi taiati cuburi
  • 450 ml smantana
  • 250 ml bulion
  • 50 ml ulei
  • 1 lingura faina
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1/2 lingurita maghiran
  • sare
  • delikat

Mod de preparare

Punem calbasii in apa sa fiarba la foc mic (in kukta ptr. 30 minute) in vas normal ptr cca. 60 minute. Cand sunt fierti mai mult de jumate (se desface un pic din pielita daca nu s-au desfacut in timpul fierberii si se gusta buc. de carne si malai daca sunt fierte) adaugam morcovii, patrunjelul radacina, taiati si ceapa intreaga la supa impreuna cu patrunjelul verde care apoi va fi scos.

Lasam sa fiarba morcovii de jumate, adaugam cartofii taiati cuburi si mai potrivim de sare. Pe 50 ml ulei incins punem 1 lingura de faina si lasam sa dea un sfarait si stingem cu 250 ml bulion apoi punem peste, zeama de la supa ca sa diluam.

Cand cartofii sunt fierti turnam peste, rantasul cu bulion si lasam sa dea cateva clocote impreuna. Smantana o diluam treptat cu supa fierbinte si apoi o turnam in oala si adaugam si 1/2 lingurita de maghiran si lasam sa dea totul un clocot, doua.
Se poate servi cu ardei iuti sau cu ceapa batuta.
Ce sunt calbasii: la taierea porcului cand se transeaza carnea raman bucatele de carne. Unele bucati sunt mai grase altele mai macre. Se taie carnea in buc potrivite se amesteca cu pasat si se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, cimbru si se umple in pielita de plastic in care se pune salamul (dar mai demult la tara se umplea intestinul gros de la porc )si se pune la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-a oparit pret de cca 20 minute la foc mic se scot, se lasa la zvantat si se pune la fum.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob umplut

Drob umplut

Drob umplut
Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Tort de mere caramelizate
3
Dulciuri

Tort de mere caramelizate

Tort de mere caramelizate
Reţetă de preparare a papanaşilor
4
Dulciuri

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor
Prajitura cu bulion
5
Dulciuri

Prajitura cu bulion

Prajitura cu bulion
Parteneri
Clatite cu ganache de ciocolata si dulceata de coacaze
Bucataras.RO

Clatite cu ganache de ciocolata si dulceata de coacaze

Pot sa va spun ca m-a uimit aparatul Panini Maker Breville nu m-as fi gandit ca la un aparat de sandwich-uri pot face si...

Clatite cu ganache de ciocolata si dulceata de coacaze
Drob de miel, reteta video
Culinar.RO

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj