Supa Crema de Broccoli cu Chipsuri de Cartofi Violeti

Complexitate
redusa
Supa Crema de Broccoli cu Chipsuri de Cartofi Violeti

Ingrediente

  • Ingrediente pentru supa:
  • 500 g broccoli, plus cateva buchetele pentru ornat
  • 1 buc ceapa rosie
  • 1 l supa de legume
  • 1 lingura turmeric
  • 1 lingurita curry dulce
  • 2 linguri ulei extravirgin de masline
  • Ingrediente pentru chipsuri:
  • 300 g cartofi violeti
  • 2 linguri ulei extravirgin de masline
  • Amestec de ierburi mediteraneene

Mod de preparare

Supa verde-mov sau culorile din farfurile.

Culoarea verde este asociata naturii, vietii si sanatatii. Este culoarea calmului si relaxarii, tocmai de aceea, in orice meniu, mancarurile, legumele sau fructele verzi sunt absolut necesare pentru inducerea starii de satietate, relaxare si confort.

Culoarea mov este o culoare a naturii, o culoare regala si totodata un pigment natural care se gaseste in vegetalele puternic antioxidante. Legumele si fructele "negre" (asa cum mai sunt numite, cele ce au o culoare pornind de la mov deschis pana la mov inchis inspre negru) sunt foarte bogate in luteina, flavonoide, vitamine, minerale, fibre si substanţe care activeaza metabolismul si viata celulara si sunt un adevarat miracol pentru sanatate. Nutrientii din legumele si fructele mov scad nivelul colesterolului, stimuleaza sistemul imunitar, imbunatatesc digestia si absorbtia de calciu, lupta impotriva inflamatiilor si reduc dezvoltarea tumorilor canceroase.

Broccoli face parte din familia verzei (familia cruciferelor) si este bogat in vitamina c, fibre si substante nutritive cu proprietati anti-virale, anti-bacteriene si anti-cancer. Denumirea provine de la pluralul termenului italian broccolo, care se refera la inflorescenta verzei. Inca din vremea Imperiului Roman, broccoli a fost recunoscut ca un aliment valoros.

Cartoful violet este un tip de cartof originar din Peru si Bolivia, favorabil sanatatii datorita concentratiei ridicate in antioxidanti. Ca toti cartofii, sunt bogati in potasiu, ajutand la reglarea tensiunii arteriale, insa nivelul ridicat de antioxidanti ii fac mai eficienti decat celelalte soiuri, fiind benefici sistemului imunitar si un ajutor in prevenirea bolilor de inima si a cancerului.

Incalzim usor uleiul de masline, adaugam ceapa impreuna cu condimentele si sotam la o temperatura medie.

Dupa ce s-a inmuiat ceapa adaugam broccoli taiat in bucatele mici si continuam sotarea inca 5 minute.

Adaugam supa de legume incalzita si fierbem la temperatura medie timp de maxim 10 minute.
Procesam amestecul cu ajutorul unui blender pana obtinem o omogenizare completa.

Taiem cartofii felii subtiri, ii asezam intr-o tava de copt, stropim cu ulei si presaram amestecul de ierburi.

Coacem timp de 35 minute in cuptorul incazlit la 100 de grade.

Turnam supa in farfurie, ornam cu buchetele de broccoli si chipsuri din cartofi si va doresc.

Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb
Cele mai apreciate rețete
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
1
Mancaruri cu carne

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Snitel de pui (reteta video)
Bucataras.RO

Snitel de pui (reteta video)

Dragii mei, dupa o lunga absenta care s-a concretizat intr-o bucatarie noua pentru subsemnata :D revin in forta cu o reteta...

Snitel de pui (reteta video)
Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.