Punem sfecla la copt.
Spalam andivele, curațăm primele frunze, scobim cotorul si punem andivele în apă pentru circa 10 minute.
Taiem prazul in bucati de circa 5 cm, curatam usturoiul si il tocam marunt.
Dupa ce s-a copt si racorit sfecla, o taiem cuburi. Dupa ce scurgem andivele, le tocam cubulete.
Intr-o oala incapatoare incingem putin ulei punem prazul la calit pentru cateva minute, adaugam usturoiul si andivele, le calim 5 minute, apoi adaugam supa si lasam sa fiarba. Cand sunt legumele aproape fierte, adaugam si sfecla si mai lasam sa fiarba cateva minute, apoi luam supa de pe foc și o blenduim. Adaugam smantana, potrivim gustul de sare, piper si nucsoara.
Migdalele le maruntim la robot si le adaugam in supa. Mai dam supa intr-un clocot, apoi lasam un pic sa se racoreasca si servim.
Pofta buna!
Pff, de vreo 3 ani am în plan acest desert minunat, teoretic simplu, de când l-am savurat la un restaurant de pe...
Desert Cusma lui GugutaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii