Supa crema de andive

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
redusa
Supa crema de andive

Ingrediente

  • 4 andive
  • 2 fire de praz
  • 500 g smantana
  • 2-3 sfecle, 150 g migdale prajite sau coapte
  • 3 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • supa de curcan

Mod de preparare

Punem sfecla la copt.

Spalam andivele, curațăm primele frunze, scobim cotorul si punem andivele în apă pentru circa 10 minute.

Taiem prazul in bucati de circa 5 cm, curatam usturoiul si il tocam marunt.

Dupa ce s-a copt si racorit sfecla, o taiem cuburi. Dupa ce scurgem andivele, le tocam cubulete.

Intr-o oala incapatoare incingem putin ulei punem prazul la calit pentru cateva minute, adaugam usturoiul si andivele, le calim 5 minute, apoi adaugam supa si lasam sa fiarba. Cand sunt legumele aproape fierte, adaugam si sfecla si mai lasam sa fiarba cateva minute, apoi luam supa de pe foc și o blenduim. Adaugam smantana, potrivim gustul de sare, piper si nucsoara.

Migdalele le maruntim la robot si le adaugam in supa. Mai dam supa intr-un clocot, apoi lasam un pic sa se racoreasca si servim.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc