Crema de broccoli cu seminte de dovleac, crutoane si pesto din menta

Portii
9
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Crema de broccoli cu seminte de dovleac, crutoane si pesto din menta

Ingrediente

  • Sare si piper proaspat rasnit
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 morcov mai mare sau 2 mai mici
  • 2 cartofi marisori
  • 500 gr broccoli
  • 2 felii bacon sau o sunca asemanatoare
  • 1-2 linguri ulei
  • 200 ml smanatana pentru gatit
  • Pentru pesto din menta:
  • Menta proaspata
  • Sare si piper proaspat rasnit
  • 1 catel de usturoi
  • Un pumn de fulgi de migdale
  • 50 ml ulei de masline
  • 2 linguri de parmezan ras(pecorino sau o alta branza maturata)
  • In plus:
  • Seminte de dovleac prajite
  • Crrutoane de casa aromatizate cu boia afumata

Mod de preparare

In oala in care faceti supa se pun la incins 2 linguri ulei. Se adauga baconul sau sunca taiata feliute. Se prajeste la foc mic 3-4 minute, pana grasimea incepe sa se topeasca. Se adauga ceapa taiata marunt si se caleste. Cand ceapa este aproape gata se adauga si usturoiul taiat feliute. Calim totul inca 1-2 minute. Adaugam morcovii taieti felii, cartofii taiati in cuburi si broccoli rupt in bughetele. Adaugam si apa cat sa cuprinda legumele in totalitate. Punem la fiert pana legumele sunt patrunse foarte bine. Dam oala deoparte si pasiram bine cu un blender vertical. Adaugam sare si piper proaspat rasnit dupa gust, smantana pentru gatit si cintinuam mixarea pana obtinem cremozitatea pe care o dorim.
Pentru pesto: se aleg frunzele de menta, se spala si se bun intr-un robot de bucatarie. Se adauga si celelalte ingrediente si se mixeaza totul. Gustati si daca mai este nevoie mai adaugati sare si piper. Se pune sosul intr-un borcanel si se pastreaza la frigider.
Se serveste supa cu seminte de dovleac prajite, crutoane aromatizate si pesto din menta.
O combinatie care merita incercata!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Tartiflette- specialitate Savoyarda
2
Mancaruri cu carne

Tartiflette- specialitate Savoyarda

Tartiflette- specialitate Savoyarda
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
3
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.