Crema de broccoli cu seminte de dovleac, crutoane si pesto din menta

Portii
9
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Crema de broccoli cu seminte de dovleac, crutoane si pesto din menta

Ingrediente

  • Sare si piper proaspat rasnit
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 morcov mai mare sau 2 mai mici
  • 2 cartofi marisori
  • 500 gr broccoli
  • 2 felii bacon sau o sunca asemanatoare
  • 1-2 linguri ulei
  • 200 ml smanatana pentru gatit
  • Pentru pesto din menta:
  • Menta proaspata
  • Sare si piper proaspat rasnit
  • 1 catel de usturoi
  • Un pumn de fulgi de migdale
  • 50 ml ulei de masline
  • 2 linguri de parmezan ras(pecorino sau o alta branza maturata)
  • In plus:
  • Seminte de dovleac prajite
  • Crrutoane de casa aromatizate cu boia afumata

Mod de preparare

In oala in care faceti supa se pun la incins 2 linguri ulei. Se adauga baconul sau sunca taiata feliute. Se prajeste la foc mic 3-4 minute, pana grasimea incepe sa se topeasca. Se adauga ceapa taiata marunt si se caleste. Cand ceapa este aproape gata se adauga si usturoiul taiat feliute. Calim totul inca 1-2 minute. Adaugam morcovii taieti felii, cartofii taiati in cuburi si broccoli rupt in bughetele. Adaugam si apa cat sa cuprinda legumele in totalitate. Punem la fiert pana legumele sunt patrunse foarte bine. Dam oala deoparte si pasiram bine cu un blender vertical. Adaugam sare si piper proaspat rasnit dupa gust, smantana pentru gatit si cintinuam mixarea pana obtinem cremozitatea pe care o dorim.
Pentru pesto: se aleg frunzele de menta, se spala si se bun intr-un robot de bucatarie. Se adauga si celelalte ingrediente si se mixeaza totul. Gustati si daca mai este nevoie mai adaugati sare si piper. Se pune sosul intr-un borcanel si se pastreaza la frigider.
Se serveste supa cu seminte de dovleac prajite, crutoane aromatizate si pesto din menta.
O combinatie care merita incercata!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa