Ciorba de Sorici

Complexitate
redusa
Ciorba de Sorici

Ingrediente

  • 5 l apa
  • 700 gr sorici
  • 500 gr costita afumata
  • o jumate de telina (potrivita)
  • 3 morcovi
  • o ceapa
  • 5 catei de usturoi (cantitatea de usturoi se poate pune in functie de gustul fiecaruia)
  • 2 galbenusuri
  • 400 gr smantana
  • Sare si delikat se pun dupa gust
  • Patrunjel dupa gust

Mod de preparare

Pentru inceput se pune costita la fiert, iar soriciul se curata bine de grasime, dupa care se taie fasii subtiri si se pune la fiert in alta oala.

In timpul fierberii se ia spuma de la costita, cat si de la sorici. Ceapa se taie in patru si se adauga peste costita.

Cand costita a fiert se scoate si se separa de pe os, adaugandu-se inapoi. Morcovul si telina se taie cubulete si se adauga langa costita. Soriciul cand este si el fiert se strecoara si se pune tot peste legume si costita. Urmatorul pas este adaugarea sarii si a delikatului, bineinteles dupa gust.

Se lasa sa mai fiarba aproximativ 15 minute, dupa care se scoate ceapa si se adauga o compozitie alcatuita din: galbenusuri, usturoiul zdrobit si smantana. Atentie: compozitia se toarna incet amestecand cu grija.

Ciorba obtinuta se mai sareaza daca este nevoie, dupa care se lasa aproximativ 10 minute si se serveste cu patrunjel pe deasupra (eu nu am avut patrunjel proaspat si am folosit uscat).
Se serveste alaturi de ardei iute.

Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
3
Carte de bucate

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
4
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
5
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.