Că tot vine weekendul şi pentru că suntem încă în perioada Postului vă propun un preparat uşor şi delicios: borş de sfeclă roşie.
Borş impropriu spus căci, ciorba la final nu e acră, ci dulce-acrişoară, un gust perfect pentru o zi răcoroasă.
Iată cât de simplu se poate face, şi cât de ieftin mai ales:
am tăiat un cartof în cuburi mici şi am tocat o ceapă cât de mărunt am putut. Le-am pus pe cele două la călit în ulei, la foc foarte mic pentru circa 10 minute, amestecând pentru a nu se prinde. Am ras doui morcovi şi două sfecle roşii mici, pe răzătoarea mică, şi, după 10 minute în care cartoful şi ceapa s-au călit, am adăugat morcovul şi sfecla rase, am pus capacul şi le-am lăsat la gătit timp de 10 de minute, amestecând periodic.
Acum e momentul asezonării după gust cu sare şi piper, după care adăugaţi 3, 5 l apă caldă sau dacă aveţi supă de legume cu atât mai bine şi lăsaţi la fiert 20 minute la foc mediu.
Borşul clasic se acreşte, acest borş de sfeclă roşie nu are nevoie să fie acrit deoarece sfecla are gust astrigent după ce se fierbe şi da uşorul iz acru ciorbei, iar dulceaţa morcovului completează cu brio rezultatul excelent de la final.
Înainte de servire presăraţi frunză de pătrunjel uscată sau tocaţi din cea proaspătă, pentru un plus de culoare şi savoare!
sfat: Curăţaţi şi radeti sfecla roşie după ce v-aţi pus mănuşi, pentru că, altfel, riscaţi să rămâneţi cu mâinile pătate chiar şi o săptămână!
Poftă mare!!! Borşul de sfeclă roşie e gata!
Serviti cald, cu crutoane aromate sau simple, cu smantana vegetala si daca nu e perioada de post cu smantana obisnuita si, mai ales, cu sufletul curat!
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii