De regula se folosesc trei tipuri de vase.
-vas de sticla (10litri)
-vas de lut (pamant)
-vas de lemn (donita, ciubar, putina)
Maia: se injumatatesc cantitatile de tarata, se aduce apa la primul clocot, se opareste tarata de grau si porumb cu 5 litri de apa fiarta apoi se ti ne amestecul 24 de ore la macerat. Locul trebuie sa fie caldut. a doua zi se arunca toata cantitatea de apasi jumatatea din cantitatea de tarate. Din aceasta faza restul ramas il vom denumi-maia sau huste.
Maiaua sau hustele astfel obtinute le vom pune in vasul pe care-l avem la dispozitie, punem la fiert 8 litri de apa, pe care o adaugam in vas. Alegem tulpinile de la o legatura de leustean le adaugam impreuna cu crengutele de visin peste apa fiarta cu maia.
Se depoziteaza la loc caldut (pana la 25 grade Celsius).
Dupa aproape 2 zile putem trece la folosirea borsului de casa in orice retete dorim.
Mutarea vasului la loc racoros dupa ce sa acrit. Leusteanul si crengutele de visin sunt optionale (confera o aroma in plus si elimina efectul de balosire). Dupa acrire borsul poate fi tras in sticle
Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii