De regula se folosesc trei tipuri de vase.
-vas de sticla (10litri)
-vas de lut (pamant)
-vas de lemn (donita, ciubar, putina)
Maia: se injumatatesc cantitatile de tarata, se aduce apa la primul clocot, se opareste tarata de grau si porumb cu 5 litri de apa fiarta apoi se ti ne amestecul 24 de ore la macerat. Locul trebuie sa fie caldut. a doua zi se arunca toata cantitatea de apasi jumatatea din cantitatea de tarate. Din aceasta faza restul ramas il vom denumi-maia sau huste.
Maiaua sau hustele astfel obtinute le vom pune in vasul pe care-l avem la dispozitie, punem la fiert 8 litri de apa, pe care o adaugam in vas. Alegem tulpinile de la o legatura de leustean le adaugam impreuna cu crengutele de visin peste apa fiarta cu maia.
Se depoziteaza la loc caldut (pana la 25 grade Celsius).
Dupa aproape 2 zile putem trece la folosirea borsului de casa in orice retete dorim.
Mutarea vasului la loc racoros dupa ce sa acrit. Leusteanul si crengutele de visin sunt optionale (confera o aroma in plus si elimina efectul de balosire). Dupa acrire borsul poate fi tras in sticle

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii