Stii care este ultimul trend in materie de gatit sanatos?

(0)

2015-07-24 00:00:00

Industria culinară este ntr-o continuă efervescenţă, iar trendurile iau cu asalt acest domeniu periodic. n fiecare an, apare cte o bucătărie vedetă, cte un superaliment sau o tehnică nouă de gătit.

Mai multe studii recent realizate, arată că oamenii reuşesc să găsească alternative sănătoase şi gustoase atunci cnd vine vorba de gătitul acasă, nsă, n cazul celor care servesc masa n oraş se petrece un blocaj, bazat pe faptul că oamenii nu-şi pot da seama din meniu dacă preparatele au fost gătite sau nu sănătos.

Soluţia ar fi ca cei care mănncă n oraş să ndrăznească să pregătească din cnd n cnd diferite reţete şi acasă chiar dacă de multe ori duc lipsă de timp. Exista solutii care eficentizeza timpul necesar preparari unui fel de mancare si ne ajuta sa realizam o varietate de retete cu un minim de efort.

După trendul bio, o nouă modă cştigă tot mai mult teren n rndul celor care vor să trăiască sănătos. Este vorba de conceptul de slow cooking, mai exact, gătitul lent la o temperatură scăzuta.

crock-pot-3.jpg

Această modalitate de a găti permite păstrarea enzimelor şi vitaminelor hidrosolubile, dar şi limitează degradarea vitaminelor termolabile. Astfel, mncarea are un gust delicios si suculent, carnea este fragedă, iar legumele şi păstrează textura.

Posibilitatea de a controla temperatura şi timpul de preparare pentru păstrarea calităţii nutritive, prin tehnica de gătit slow cooking, sunt soluţii pentru a putea găti n mod sănătos şi pentru a economisi timp n bucătărie.

Nu trebuie să fiind atent tot timpul la mncare şi să amesteci continuu. Poti să pleci la serviciu sau să te ocupi de pasiunile tale şi familia ta n timp ce mncarea se pregăteşte n bucătărie.

De ce gătim carnea la temperatură joasă, timp ndelungat, de ce gătim la slow cooker? Pentru gustul care se dezvoltă n timp, pentru frăgezime, pentru nutrienti. Dacă pentru a găti carnea n felul acesta ntr-un cuptor trebuie să te pricepi și să fii oarecum pe fază, la Crock Pot lucrurile sunt mai simple. E destul să pui ingredientele n oală, să pui capacul și să setezi treapta de temperatură (low/high), respectiv timpul de gătire. - Chef Adrian Hadean

Nimic nu se dezintegreaza, totul este fraged si-si pastreaza forma si consistenta. Carnea ramane rozalie la interior. Culmea este ca pulpele de curcan au iesit rumene de-acolo. Carnea pica de pe oase, dar era roza!- Oana Igretiu, sursa adihadean.ro

gattit-sanatos-2.jpg

La nivel internaţional, Crock-Pot este o necesitate n bucătarie. n SUA, slow cooker-ul este pe primul loc fiind vndut n milioane de unităti. n Romnia, Crock-Pot este o noutate ce va ajunge n scurt timp, un produs ndrăgit de toţi cei care vor să mănnce sănătos şi gustos.

Slow cooker-ul Crock-Pot se potrivește perfect diverselor nevoi de a găti, precum și constrngerilor datorate lipsei timpului. Are 2 trepte de temperatură Highşi Low precum şi cu funcţia de Păstrare la cald.

Nu trebuie să fii bucătar profesionist ca să gătești mncăruri savuroase, doar adaugi ingredientele dorite și aparatul de gătit Crock-Pot se ocupă de restul fără supraveghere. Astfel, te poți bucura de ntreaga zi, fără a fi nevoie să stai n bucătărie și, totuși, să te delectezi, pe seară, cu o mncare gustoasă, pregătită n casă. Cu slow cooker-ul Crock-Pot poti gati orice, de la supe, sosuri, la tocanite cu legume si carne, pana la deserturi delicioase.

Slow cooker-ul poate fi programat să gătească mncarea peste noapte sau ct timp eşti la birou, pe una din cele 2 setari HIGH sau Low. Astfel, tocăniţele, supele ţi chiar prăjiturile pot fi gata cu un efort minim din partea ta.

Mai multe detalii despre slow cooker-ului Crock Pot găsiţi aici: www.crockpot-romania.ro

Cu siguranţă, slow food and slow cooking reprezintă soluţia potrivită pentru toţi cei care au o viaţă activă, dar sănătoasă. Hobby-urile şi timpul petrecut alături de familie vor face parte din programul tau zilnic atata timp cat ai in bucatarie slow cookerul Crock Pot.