Stii care este ultimul trend in materie de gatit sanatos?

(0)

2015-07-24 00:00:00

Industria culinară este într-o continuă efervescenţă, iar trendurile iau cu asalt acest domeniu periodic. În fiecare an, apare câte o bucătărie vedetă, câte un superaliment sau o tehnică nouă de gătit. 

Mai multe studii recent realizate, arată că oamenii reuÅŸesc să găsească alternative sănătoase ÅŸi gustoase atunci când vine vorba de gătitul acasă, însă, în cazul celor care servesc masa în oraÅŸ se petrece un blocaj, bazat pe faptul că oamenii nu-ÅŸi pot da seama din meniu dacă preparatele au fost gătite sau nu sănătos.

SoluÅ£ia ar fi ca cei care mănâncă în oraÅŸ să îndrăznească să pregătească din când în când diferite reÅ£ete ÅŸi acasă chiar dacă de multe ori duc lipsă de timp. Exista solutii care eficentizeza timpul necesar preparari unui fel de mancare si ne ajuta sa realizam o varietate de retete cu un minim de efort.

După trendul bio, o nouă modă câÅŸtigă tot mai mult teren în rândul celor care vor să trăiască sănătos. Este vorba de conceptul de slow cooking, mai exact, gătitul lent la o temperatură scăzuta.

crock-pot-3.jpg

Această modalitate de a găti permite păstrarea enzimelor ÅŸi vitaminelor hidrosolubile, dar ÅŸi limitează degradarea vitaminelor termolabile. Astfel, mâncarea are un gust delicios si suculent, carnea este fragedă, iar legumele îÅŸi păstrează textura.

Posibilitatea de a controla temperatura ÅŸi timpul de preparare pentru păstrarea calităţii nutritive, prin tehnica de gătit slow cooking, sunt soluÅ£ii pentru a putea găti în mod sănătos ÅŸi pentru a economisi timp în bucătărie.

Nu trebuie să fiind atent tot timpul la mâncare ÅŸi să amesteci continuu. Poti să pleci la serviciu sau să te ocupi de pasiunile tale ÅŸi familia ta în timp ce mâncarea se pregăteÅŸte în bucătărie.

„De ce gătim carnea la temperatură joasă, timp îndelungat, de ce gătim la slow cooker? Pentru gustul care se dezvoltă în timp, pentru frăgezime, pentru nutrienti. Dacă pentru a găti carnea în felul acesta într-un cuptor trebuie să te pricepi È™i să fii oarecum pe fază, la Crock Pot lucrurile sunt mai simple. E destul să pui ingredientele în oală, să pui capacul È™i să setezi treapta de temperatură (low/high), respectiv timpul de gătire.” - Chef Adrian Hadean

„Nimic nu se dezintegreaza, totul este fraged si-si pastreaza forma si consistenta. Carnea ramane rozalie la interior. Culmea este ca pulpele de curcan au iesit rumene de-acolo. Carnea pica de pe oase, dar era roza!„ - Oana Igretiu, sursa adihadean.ro

gattit-sanatos-2.jpg

La nivel internaÅ£ional, Crock-Pot este o necesitate în bucătarie. În SUA, slow cooker-ul este pe primul loc fiind vândut în milioane de unităti. În România, Crock-Pot este o noutate ce va ajunge în scurt timp, un produs îndrăgit de toÅ£i cei care vor să mănânce sănătos ÅŸi gustos.

Slow cooker-ul Crock-Pot se potriveÈ™te perfect diverselor nevoi de a găti, precum È™i constrângerilor datorate lipsei timpului. Are 2 trepte de temperatură ‘High’ÅŸi ‘Low’ precum ÅŸi cu funcÅ£ia de ‘Păstrare la cald’.

Nu trebuie să fii bucătar profesionist ca să găteÈ™ti mâncăruri savuroase, doar adaugi ingredientele dorite È™i aparatul de gătit Crock-Pot se ocupă de restul fără supraveghere. Astfel, te poÈ›i bucura de întreaga zi, fără a fi nevoie să stai în bucătărie È™i, totuÈ™i, să te delectezi, pe seară, cu o mâncare gustoasă, pregătită în casă. Cu slow cooker-ul Crock-Pot poti gati orice, de la supe, sosuri, la tocanite cu legume si carne, pana la deserturi delicioase.

Slow cooker-ul poate fi programat să gătească mâncarea peste noapte sau cât timp eÅŸti la birou, pe una din cele 2 setari HIGH sau Low. Astfel, tocăniÅ£ele, supele Å£i chiar prăjiturile pot fi gata cu un efort minim din partea ta.

Mai multe detalii despre slow cooker-ului Crock Pot găsiţi aici: www.crockpot-romania.ro

Cu siguranţă, slow food and slow cooking reprezintă soluţia potrivită pentru toţi cei care au o viaţă activă, dar sănătoasă. Hobby-urile şi timpul petrecut alături de familie vor face parte din programul tau zilnic atata timp cat ai in bucatarie slow cookerul Crock Pot.