Sportul si hidratarea

Sportul si hidratarea

A bea apa nu este singura metoda de a hidrata organismul. Aproximativ 20% din apa utilizata de catre organism provine din alimente. A manca 200 de grame de castraveti e echivalent cu a bea o cana de apa, insa e mai eficient, in special pentru persoanele care fac sport in mod regulat.

Pe langa un continut bogat de apa, fructele si legumele mai contin si alti nutrienti care pot imbunatati performanta si sanatatea in timpul activitatii fizice. Pe langa sticla de apa pe care o tineti la dvs., adaugati si fructe si legume pentru hidratare.

Apa + Electroliti

Pepenele galben, piersici, capsuni
Aceste fructe sunt bogate in apa si potasiu – unul din electrolitii pe care ii pierdem prin transpiratie. Potasiul si sodiul sunt responsabili pentru mentinerea nivelului de lichid din organism, echilibrand pulsul si circulatia sangelui. O ceasca din aceste fructe contine 5-10% din necesarul zilnic de minerale.

Apa + Vitamina C

Pepenele rosu, kiwi, citrice
Vitamina C ajuta la mentinerea flexibilitatii cartilajelor si articulatiilor, iar o portie din aceste fructe furnizeaza cel putin o treime din necesarul zilnic. De asemenea, joaca un rol important in protejarea pielii de razele ultraviolete, poluare si efectele negative ale transpiratiei. Atat pepenele rosu, cat si kiwi isi pastreaza prospetimea si 6 zile dupa ce sunt taiate, deci va puteti face o salata de fructe pentru toata saptamana.

Apa + protectie impotriva cancerului

Rosii, brocoli
Rosiile sunt bogate in licopen – un antioxidant care reduce riscul de cancer pulmonar, de stomac, de prostata, de san, colon si cel cervical. Desi nu pare suculent, brocoli contine 90% apa si este capabil sa blocheze genele care cauzeaza celulele sa devina canceroase.

Apa + recuperare

Ananas, cirese
Ambele fructe ajuta la recuperarea si rehidratarea dupa o repriza de sport. Ananasul contine o enzima care poate reduce inflamatia si ajuta la repararea musculara. Ciresele si visinele contin substante antiinflamatorii.

Apa + imunitate

Iaurt, kefir
Alimentele bogate in substante probiotice va pot ajuta sa evitati infectiile respiratorii care v-ar putea afecta apoi activitatile fizice. Iaurtul furnizeaza intre 1-5 tipuri de bacterii probiotice, iar kefirul poate contine pana la 12. o ceasca de iaurt sau kefir contine si 10-12 grame de proteine, substante care intaresc, de asemenea, sistemul imunitar.

Apa + Digestie

Fasole
O ceasca de fasole gatite in jumatate de cana de apa furnizeaza la fel de multe proteine precum 2 oua. Fibrele ajuta sistemul digestiv sa functioneze, ajuta la scaderea colesterolului si controleaza apetitul. Pentru cei care fac sport, fasolele constituie un aliment de baza – o combinatie ideala intre carbohidrati si proteine, ceea ce permite o eliberare treptata a zaharului in sange, pentru o performanta optima. 

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Zucchini cu pui si mozzarella

Zucchini cu pui si mozzarella

Zucchini cu pui si mozzarella
Cele mai apreciate rețete
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
1
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Dulceata de visine
2
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
3
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Desert tort cu caramel si mascarpone
Bucataras.RO

Desert tort cu caramel si mascarpone

Am primit de la Merisor, la Revelionul Bucatarasilor, o cutie de caramel si una de lapte condensat, nu le-am incercat pana...

Desert tort cu caramel si mascarpone
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara
Culinar.RO

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara

Retete dietetice E o prăjitură uşor de făcut. Puteţi folosi ce fructe vă plac. Eu am ales caise şi...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara
Compot de visine pentru iarna
Gustos.RO

Compot de visine pentru iarna

Reteta de compot de visine pentru iarna. Cum se face compot de visine pentru iarna fara conservanti.

Compot de visine pentru iarna
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate