Interviu cu Sabina1609, Bucatarul lunii August!

Interviu cu Sabina1609, Bucatarul lunii August!

O tanara pozitiva si plina de surprize, Sabina – castigatoarea concursului Bucatarul Lunii August, ne ofera un interviu in care ne vorbeste despre pasiuni, inspiratie, perseverenta, prioritati si multe altele pe care le veti descoperi citind raspunsurile ei pline de optimism si pragmatism.

Noi aici pe RC te stim de Sabina1609, o fata cu talente si calitati culinare. Crezi ca poti sa ne dezvalui mai multe despre tine, cine esti de fapt, ce se ascunde in spatele numelui?

Numele meu este Sabina, sunt nascuta pe 16 septembrie, de aici si sabina1609, am 26 de ani si locuiesc in Bucuresti. In prezent lucrez la un trust de presa in departamentul de analiza financiara si planificare.

Ce este bucataria pentru tine? ...pasiune?...necesitate?...dorinta?

Pentru mine, "bucataria" este o modalitate de relaxare, oricand imi face placere sa pregatesc ceva bun pentru cei dragi. Concluzia: pasiune.

Cand eram mica stateam pe langa strabunica mea si ma uitam cum pregatea mancarea la masina de afara (asa se spune in zona Brailei la soba sau la cuptorul de afara). Ce bunatati, ce minunatii!!! Am impresia ca de aici a inceput totul ...

Ce alte pasiuni/preocupari mai ai pe langa cea gastronomica?

Imi place foarte mult sa calatoresc atat in tara cat si in strainatate. Romania este o tara foarte frumoasa si in ciuda dezavantajelor (infrastructura, servicii de proasta calitate, etc) eu tot nu reununt. Insa la fel de mult mi-ar placea un ocol al pamantului, sa intalnesc oameni si culturi diferite, e aproape imposibil, dar e frumos sa visezi. Va spun un mic secret uneori deschid atlasul si pur si simplu calatoresc cu ochii deschisi (facand o mica paranteza: imi plac hartile si atlasele, am chiar o micuta colectie).

La fel de mult imi place si sa citesc, in special scriitori francezi (Dumas, Zevaco, Zola, du Maurier). Citesc pe unde pot (in masina, in metrou, in tramvai, seara inainte de culcare). Incerc pe cat posibil sa nu las sa treaca nicio zi fara cateva pagini parcurse.

Ce experiente placute si mai putin placute ai avut vis-a-vis de bucataria romaneasca si cea internationala? Am observat ca esti interesata in ambele.

Sunt si preparate care nu imi ies asa cum ar trebui si totusi nu ma dau batuta. Caut, cercetez, intreb si o iau de la capat de indata ce am ocazia. Repetitia e mama invataturii.

Te consideri o persoana fericita, implinita sau nu? De ce?

Da, ma simt fericita si implinita. Sunt multumita... sunt sanatoasa si asta ma bucura cel mai mult, de restul ma ocup eu.

Ce este esential in viata, dupa parerea ta?

Important e sa fii impacat tu tine insuti. Sa fii multumit cu ce lasi in urma ta.

Care este idealul tau in viata, ai vreun motto dupa care te ghidezi?

Sa-i tratezi pe ceilalti asa cum tie iti place sa fii tratat.

Care este parerea prietenilor tai despre tine? Ce asteapta ei de la tine? Ce astepti tu de la ei?

Hmmm, e greu de raspuns la aceasta intrebare, i-as lasa pe ei sa-si spuna parerea aici.
Asteptarile mele s-ar concluziona in cateva cuvinte: loialitate, respect si responsabilitate.

Bucatele preparate de tine sunt apreciate de familia si prietenii tai, asta stim , dar ce nu stim este cate esecuri ai avut si ce fel... ce ai invatat din ele... cum le-ai depasit... te-au marcat sau nu?

Din esecuri inveti. Spre exemplu mi s-a intamplat sa nu respect reteta si sa dau gres, atunci am inteles ca intotdeauna e bine sa nu faci modificari substantiale si ca trebuie sa respecti pasii de baza.

Te-a surprins in mod placut castigarea Polonicului? Ce sentimente ti-a creat?

M-a surprins intr-adevar in mod placut acest Polonic. Este placut sa-ti fie apreciata munca de cei din jur, cu atat mai mult intr-un mediu virtual. Am fost foarte incantata si entuziasmata, deoarece in concursul lunii august au inscrise multe retete reusite.

In sfarsit si ultima intrebare, ce ganduri ai pentru RC si marea familie virtuala din care facem parte? Ai vreo sugestie... vreo propunere?

Imi place Comunitatea RC, chiar daca nu postez, vizitez zilnic forumul si il "rasfoiesc" cu nerabdare sa vad ce bunatati ati pregatit. E minunat cum oamenii din toate colturile lumii isi dau intalnire aici si fac schimb de retete, idei etc. Felicitari celor care intretin acest site, nu e munca prea usoara.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Negresa - irezistibil de gustoasa

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
1
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Prajitura cu visine si nuca
2
Dulciuri

Prajitura cu visine si nuca

Prajitura cu visine si nuca
Pasca cu aluat de cozonac
3
Dulciuri

Pasca cu aluat de cozonac

Pasca cu aluat de cozonac
Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros
5
Mancaruri cu carne

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros

Papricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros
Parteneri
Sufleu de branza
Bucataras.RO

Sufleu de branza

Sufleul este un preparat care seamana tare mult cu o budinca. Diferenta o face albusul care se adauga in sufleu la sfarsit,...

Sufleu de branza
Clafoutis cu capsuni
Culinar.RO

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!