Interviu cu Sabina1609, Bucatarul lunii August!

Interviu cu Sabina1609, Bucatarul lunii August!

O tanara pozitiva si plina de surprize, Sabina – castigatoarea concursului Bucatarul Lunii August, ne ofera un interviu in care ne vorbeste despre pasiuni, inspiratie, perseverenta, prioritati si multe altele pe care le veti descoperi citind raspunsurile ei pline de optimism si pragmatism.

Noi aici pe RC te stim de Sabina1609, o fata cu talente si calitati culinare. Crezi ca poti sa ne dezvalui mai multe despre tine, cine esti de fapt, ce se ascunde in spatele numelui?

Numele meu este Sabina, sunt nascuta pe 16 septembrie, de aici si sabina1609, am 26 de ani si locuiesc in Bucuresti. In prezent lucrez la un trust de presa in departamentul de analiza financiara si planificare.

Ce este bucataria pentru tine? ...pasiune?...necesitate?...dorinta?

Pentru mine, "bucataria" este o modalitate de relaxare, oricand imi face placere sa pregatesc ceva bun pentru cei dragi. Concluzia: pasiune.

Cand eram mica stateam pe langa strabunica mea si ma uitam cum pregatea mancarea la masina de afara (asa se spune in zona Brailei la soba sau la cuptorul de afara). Ce bunatati, ce minunatii!!! Am impresia ca de aici a inceput totul ...

Ce alte pasiuni/preocupari mai ai pe langa cea gastronomica?

Imi place foarte mult sa calatoresc atat in tara cat si in strainatate. Romania este o tara foarte frumoasa si in ciuda dezavantajelor (infrastructura, servicii de proasta calitate, etc) eu tot nu reununt. Insa la fel de mult mi-ar placea un ocol al pamantului, sa intalnesc oameni si culturi diferite, e aproape imposibil, dar e frumos sa visezi. Va spun un mic secret uneori deschid atlasul si pur si simplu calatoresc cu ochii deschisi (facand o mica paranteza: imi plac hartile si atlasele, am chiar o micuta colectie).

La fel de mult imi place si sa citesc, in special scriitori francezi (Dumas, Zevaco, Zola, du Maurier). Citesc pe unde pot (in masina, in metrou, in tramvai, seara inainte de culcare). Incerc pe cat posibil sa nu las sa treaca nicio zi fara cateva pagini parcurse.

Ce experiente placute si mai putin placute ai avut vis-a-vis de bucataria romaneasca si cea internationala? Am observat ca esti interesata in ambele.

Sunt si preparate care nu imi ies asa cum ar trebui si totusi nu ma dau batuta. Caut, cercetez, intreb si o iau de la capat de indata ce am ocazia. Repetitia e mama invataturii.

Te consideri o persoana fericita, implinita sau nu? De ce?

Da, ma simt fericita si implinita. Sunt multumita... sunt sanatoasa si asta ma bucura cel mai mult, de restul ma ocup eu.

Ce este esential in viata, dupa parerea ta?

Important e sa fii impacat tu tine insuti. Sa fii multumit cu ce lasi in urma ta.

Care este idealul tau in viata, ai vreun motto dupa care te ghidezi?

Sa-i tratezi pe ceilalti asa cum tie iti place sa fii tratat.

Care este parerea prietenilor tai despre tine? Ce asteapta ei de la tine? Ce astepti tu de la ei?

Hmmm, e greu de raspuns la aceasta intrebare, i-as lasa pe ei sa-si spuna parerea aici.
Asteptarile mele s-ar concluziona in cateva cuvinte: loialitate, respect si responsabilitate.

Bucatele preparate de tine sunt apreciate de familia si prietenii tai, asta stim , dar ce nu stim este cate esecuri ai avut si ce fel... ce ai invatat din ele... cum le-ai depasit... te-au marcat sau nu?

Din esecuri inveti. Spre exemplu mi s-a intamplat sa nu respect reteta si sa dau gres, atunci am inteles ca intotdeauna e bine sa nu faci modificari substantiale si ca trebuie sa respecti pasii de baza.

Te-a surprins in mod placut castigarea Polonicului? Ce sentimente ti-a creat?

M-a surprins intr-adevar in mod placut acest Polonic. Este placut sa-ti fie apreciata munca de cei din jur, cu atat mai mult intr-un mediu virtual. Am fost foarte incantata si entuziasmata, deoarece in concursul lunii august au inscrise multe retete reusite.

In sfarsit si ultima intrebare, ce ganduri ai pentru RC si marea familie virtuala din care facem parte? Ai vreo sugestie... vreo propunere?

Imi place Comunitatea RC, chiar daca nu postez, vizitez zilnic forumul si il "rasfoiesc" cu nerabdare sa vad ce bunatati ati pregatit. E minunat cum oamenii din toate colturile lumii isi dau intalnire aici si fac schimb de retete, idei etc. Felicitari celor care intretin acest site, nu e munca prea usoara.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia