Interviu cu Sabina1609, Bucatarul lunii August!

Interviu cu Sabina1609, Bucatarul lunii August!

O tanara pozitiva si plina de surprize, Sabina – castigatoarea concursului Bucatarul Lunii August, ne ofera un interviu in care ne vorbeste despre pasiuni, inspiratie, perseverenta, prioritati si multe altele pe care le veti descoperi citind raspunsurile ei pline de optimism si pragmatism.

Noi aici pe RC te stim de Sabina1609, o fata cu talente si calitati culinare. Crezi ca poti sa ne dezvalui mai multe despre tine, cine esti de fapt, ce se ascunde in spatele numelui?

Numele meu este Sabina, sunt nascuta pe 16 septembrie, de aici si sabina1609, am 26 de ani si locuiesc in Bucuresti. In prezent lucrez la un trust de presa in departamentul de analiza financiara si planificare.

Ce este bucataria pentru tine? ...pasiune?...necesitate?...dorinta?

Pentru mine, "bucataria" este o modalitate de relaxare, oricand imi face placere sa pregatesc ceva bun pentru cei dragi. Concluzia: pasiune.

Cand eram mica stateam pe langa strabunica mea si ma uitam cum pregatea mancarea la masina de afara (asa se spune in zona Brailei la soba sau la cuptorul de afara). Ce bunatati, ce minunatii!!! Am impresia ca de aici a inceput totul ...

Ce alte pasiuni/preocupari mai ai pe langa cea gastronomica?

Imi place foarte mult sa calatoresc atat in tara cat si in strainatate. Romania este o tara foarte frumoasa si in ciuda dezavantajelor (infrastructura, servicii de proasta calitate, etc) eu tot nu reununt. Insa la fel de mult mi-ar placea un ocol al pamantului, sa intalnesc oameni si culturi diferite, e aproape imposibil, dar e frumos sa visezi. Va spun un mic secret uneori deschid atlasul si pur si simplu calatoresc cu ochii deschisi (facand o mica paranteza: imi plac hartile si atlasele, am chiar o micuta colectie).

La fel de mult imi place si sa citesc, in special scriitori francezi (Dumas, Zevaco, Zola, du Maurier). Citesc pe unde pot (in masina, in metrou, in tramvai, seara inainte de culcare). Incerc pe cat posibil sa nu las sa treaca nicio zi fara cateva pagini parcurse.

Ce experiente placute si mai putin placute ai avut vis-a-vis de bucataria romaneasca si cea internationala? Am observat ca esti interesata in ambele.

Sunt si preparate care nu imi ies asa cum ar trebui si totusi nu ma dau batuta. Caut, cercetez, intreb si o iau de la capat de indata ce am ocazia. Repetitia e mama invataturii.

Te consideri o persoana fericita, implinita sau nu? De ce?

Da, ma simt fericita si implinita. Sunt multumita... sunt sanatoasa si asta ma bucura cel mai mult, de restul ma ocup eu.

Ce este esential in viata, dupa parerea ta?

Important e sa fii impacat tu tine insuti. Sa fii multumit cu ce lasi in urma ta.

Care este idealul tau in viata, ai vreun motto dupa care te ghidezi?

Sa-i tratezi pe ceilalti asa cum tie iti place sa fii tratat.

Care este parerea prietenilor tai despre tine? Ce asteapta ei de la tine? Ce astepti tu de la ei?

Hmmm, e greu de raspuns la aceasta intrebare, i-as lasa pe ei sa-si spuna parerea aici.
Asteptarile mele s-ar concluziona in cateva cuvinte: loialitate, respect si responsabilitate.

Bucatele preparate de tine sunt apreciate de familia si prietenii tai, asta stim , dar ce nu stim este cate esecuri ai avut si ce fel... ce ai invatat din ele... cum le-ai depasit... te-au marcat sau nu?

Din esecuri inveti. Spre exemplu mi s-a intamplat sa nu respect reteta si sa dau gres, atunci am inteles ca intotdeauna e bine sa nu faci modificari substantiale si ca trebuie sa respecti pasii de baza.

Te-a surprins in mod placut castigarea Polonicului? Ce sentimente ti-a creat?

M-a surprins intr-adevar in mod placut acest Polonic. Este placut sa-ti fie apreciata munca de cei din jur, cu atat mai mult intr-un mediu virtual. Am fost foarte incantata si entuziasmata, deoarece in concursul lunii august au inscrise multe retete reusite.

In sfarsit si ultima intrebare, ce ganduri ai pentru RC si marea familie virtuala din care facem parte? Ai vreo sugestie... vreo propunere?

Imi place Comunitatea RC, chiar daca nu postez, vizitez zilnic forumul si il "rasfoiesc" cu nerabdare sa vad ce bunatati ati pregatit. E minunat cum oamenii din toate colturile lumii isi dau intalnire aici si fac schimb de retete, idei etc. Felicitari celor care intretin acest site, nu e munca prea usoara.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
3
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
4
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
5
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Parteneri
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.