Interviu cu Nicoleta - Bucatarul Lunii August

Interviu cu Nicoleta - Bucatarul Lunii August

Nicoleta, cistigatoarea concursului polonicul de aur in august 2007, la egalitate cu Albinuzza, este o persoana calda si apropiata, am vorbit la telefon ca si cum eram prietene de o viata, cu toate ca nu ne-am cunoscut inainte de RC. Nota bene: vorbim de viata de dinainte de RC si de dupa RC...

Un lucru pe care l-am remarcat cu totii la comunitatea RC este caldura si sentimentele de prietenie si apropiere pe care le simte fiecare, ceea ce transpare in fiecare remarca, comentariu, reteta!

Sintem ca o familie mare, iubitoare, toleranta, sensibila la nevoile fiecaruia! I

Incepem cu cafeaua de dimineata, apoi vedem ce am gatit astazi, apoi mai intram la concurs, apoi adaugam retete, glume, urari de zi de nastere, sintem martori la cununii, nasteri, botezuri, absolviri, totul curge fara cusur, intotdeana simti o bucurie care-ti cuprinde sufletul cind vezi ce sinceritate si bunatate transpare din discutii!

Nicoleta duce o viata fericita, senina, marcata profund de frumusetile oraselului in care locuieste, de aura de mister a marii, de bucuria de a-si putea creste baiatul asa cum isi doreste, fiind prezenta la datorie in fiecare zi, de fericirea de a-si fi gasit un prieten de nadejde in sotul ei.


Simona:
Nicoleta, spune-ne care a fost momentul decisiv in trecutul tau in care ai stiut ca vei ramine in Italia, te vei casatori si-ti vei intemeia o familie, departe de tot ce era familiar in viata ta pina in acel moment?
Nicoleta: Eram in Italia, doar de cateva luni,cunoscusem sotul un an in urma, ma simteam practic "ca la mine acasa", inconjurata de o familie speciala,cea a viitorului sot.

Simona: Nicoleta, descrie-ne orasul in care traiesti!
Nicoleta: Este un mica localitate, situata la marea Adriatica, se numeste Savignano Mare ,langa San Mauro Mare, vara este plin de turisti iar iarna aproape pustiu. Este formata in majoritate de hoteluri, un camping , magazine (doar 20% raman deschise tot anul), doua parcuri, restaurante si o mica fantana arteziana.

Simona: Descrie-ne o zi tipica din viata ta!
Nicoleta: Dimineata, dupa ce sotul si baiatul au plecat din casa, imi fac micul dejun linistita, aranjez prin casa iar apoi ma duc la cumparaturi, atunci cand este nevoie. Vin acasa, daca este nevoie ma apuc sa aranjez prin curte, unde am tot felul de ghivece cu flori si alte plante, care trebuiesc taiate periodic. Pregatesc pranzul, pe la 13.30 ma duc sa iau pe baiat din statie (vine de la scoala) iar apoi dupa-masa in general, pregatesc cina. De multe ori, decid sa fac lucruri rapide si atunci o prepar circa 1 ora inainte. In timpul liber ramas, imi place sa citesc reviste de actualitate si sa stau la computer. Din cand in cand, ma intalnesc cu o prietena si mergem la un centru comercial aici aproape, unde bem o cafea si ne uitam pe la magazine. Acum citiva ani imi placea sa fac gimnastica aerobica. Din pacate, au mutat sala de gimnastica departe de casa mea iar acum imi este incomod sa ma duc. Tin sa precizez, nu am carnet de conducere, iar cand ma deplasez, sunt mereu in bicicleta. Deci, nitica gimnastica tot fac!

Simona: Nicoleta, daca ai putea sa schimbi un singur lucru la RC. care ar fi acela?
Nicoleta: De aproape un an, de cand sunt inregistrata pe acest site, nu mi-am pus aceasta problema, imi place asa cum este RC.

Simona: In ce fel ti-a influentat viata descoperirea acestui site: RC?
Nicoleta: Mi-a dat posibilitatea, sa descopar alte retete romanesti in afara de cele cunoscute, retete din alte tari, mi-a dezvoltat fantazia in bucatarie. Mi-a dat posibilitatea de a socializa cu persoane din tara mea de origine, sa cunosc realitati diferite, din tari diferite.

Simona: Ce inseamna pentru tine cistigarea Polonicului de Aur?
Nicoleta: O confirmare in plus, ca in fata unei farfurii cu chiftele nimeni nu rezista.

Simona: Nicoleta, care este un obiect fara de care nu poti trai in bucatarie?
Nicoleta: Mixerul.

Simona: Daca ai fi izolata pe o insula in mijocul marii, si ai putea avea cu tine doar 3 lucruri, care ar fi acelea?
Nicoleta:
1. O crema solara, am pielea alba, delicata.
2. Un borcan cu crema de ciocolata.
3. Radioul.

Simona: Daca ai putea calatori oriunde in lume, care sint primele 3 locuri pe care ai vrea sa le vezi si de ce?
Nicoleta:
1. Tenerife, am fost cativa ani in urma, impreuna cu toata familia, ne-am simtit foarte bine .
2. Elvetia, in munti la 2000 metri, un peisaj superb, aer bun de respirat, se mananca bine, perfect pentru o relaxare totala. Sunt 3-4 ani de cand nu am mai fost, simt putin lipsa. Apoi si sotul ar fi cel mai fericit din lume, adora acele locuri.
3. Romania, in special manastirile din Moldova si Maramuresul. Acum 20 de ani,am facut un tur al Romaniei si am ramas incantata de aceste regiuni.

Simona: Nicoleta, care sint sperantele tale pentru Romania in anii care urmeaza?
Nicoleta: Sper intr-un viitor cat mai bun.

 

Club Editorial Retete Culinare
Autor: Simona3

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Savarine cu frisca
2
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Prajitura cu foi si gem de prune
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
5
Dulciuri

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Parteneri
Desert prajitura cu mere, crema de vanilie si bezea
Bucataras.RO

Desert prajitura cu mere, crema de vanilie si bezea

Delicii de Paste Va invit sa incercati o prajitura delicioasa cu mere. Data viitoare cand o voi face, voi pune cel putin 1.5...

Desert prajitura cu mere, crema de vanilie si bezea
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat