Muraturi de vedeta - cum sa faci mango murat, ca Mihaela Radulescu

Muraturi de vedeta - cum sa faci mango murat, ca Mihaela Radulescu

Mihalea Radulescu a pus muraturi in timp ce era la Monaco. Dupa cum spunea si ea: "E usor sa scoti muierile din Moldova, dar e al naibii de greu sa scoti Moldova din ele !"

Insa, nu va ganditi ca Raduleasca s-a dus sa caute gogosari prin pietele din Monaco, s-a multumit cu ce a gasit pe acolo: mango, mere, portocale, struguri pepene rosu etc. Iata ce povesteste Raduleasca:

"Am gasit greu borcane mari si n-am reperat patlageaua aia verde sau rosie care umplea borcanele din copilaria mea si nici pepenii mici, cu care as fi avut o relatie zilnica, de placere si consum excesiv.

Asa ca, luand lectii de la maestrele din familie, am decis sa improvizez si sa imprietenesc, in acelasi borcan, rosia cu pruna, usturoiul cu mango, felia de pepene rosu cu morcovul, merele cu mararul uscat, sarea cu portocala, un amarat de ardei aprig cu un ciorchine de strugure si, dupa acest patchwork de culori si arome, am asteptat cuminte sa-si faca o relatie trainica si iute."

 
sursa foto: mihaelaradulescu.ro

Dintre toate, se pare ca mangoul a fost cel mai bun.

"Doamne, mango-ul murat a devenit campion absolut la aroma si gust, iar ce-a urmat, a fost un spectacol culinar cu care am luat mintile familiei si prietenilor care au devorat Monaco-muraturile cosmopolite, langa o placinta cuvioasa cu carne."

De fapt, improvizatia nu e chiar improvizatie, pentru ca mangoul murat este o specialitate foarte populara si raspandita in Pakistan, India si, in general, in Asia de Sud.

Mai jos aveti si reteta clasica de mango murat.

Ingrediente:

300 de grame de otet de mere
80 de grame de miere 
1 lingura de seminte de mustar
2 linguri de seminte de fenel
1 lingura de sare fina
1/2 de lingura de praf de turmeric 
coaja de la 1 lime, taiata in felii subtiri
4 fructe de mango, curatate si taiate in felii

Mod de preparare:

Intr-o cratita se amesteca otetul cu o cana de apa, mierea, semintele de mustar si de fenel, sarea, praful de turmeric si coaja de lime. Se pune pe foc si se amesteca pana cand da in clocot.

Amestecul se toarna, cat inca este fierbinte, peste feliile de mango asezate intr-un bol. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei, timp de 4 ore.

Se poate servi imediat sau se poate strecura si pastra la rece pana cand va fi servit.

Acum stiti si voi cum sa faceti muraturi ca la Moncao, a la Mihaela Radulescu.

Surse articol: mihaelaradulescu.rofood.comen.wikipedia.org
Sursa foto: wholefoodsmarket.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
Cele mai apreciate rețete
Tavalita cu Nuca
1
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Chec de Ciocolata Crocant
2
Dulciuri

Chec de Ciocolata Crocant

Chec de Ciocolata Crocant
Prajitura Napoleon - cel mai delicios desert cu crema de vanilie
3
Carte de bucate

Prajitura Napoleon - cel mai delicios desert cu crema de vanilie

Prajitura Napoleon este un desert stratificat, format din foi fragede coapte si crema fina de vanilie. Foile sunt pregatite...

Prajitura Napoleon - cel mai delicios desert cu crema de vanilie
Foi Lica cu nuca
4
Dulciuri

Foi Lica cu nuca

Foi Lica cu nuca
Cremes A la Cluj
5
Dulciuri

Cremes A la Cluj

Cremes A la Cluj
Parteneri
Desert tarta cu dovleac si scortisoara
Bucataras.RO

Desert tarta cu dovleac si scortisoara

Azi iti pregatesc un desert folosind ingredientul meu preferat: dovleacul. Reteta video pas cu pas o gasesti mai sus.

Desert tarta cu dovleac si scortisoara
Socată reţeta bunicii
Culinar.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri