Muraturi de vedeta - cum sa faci mango murat, ca Mihaela Radulescu

Muraturi de vedeta - cum sa faci mango murat, ca Mihaela Radulescu

Mihalea Radulescu a pus muraturi in timp ce era la Monaco. Dupa cum spunea si ea: "E usor sa scoti muierile din Moldova, dar e al naibii de greu sa scoti Moldova din ele !"

Insa, nu va ganditi ca Raduleasca s-a dus sa caute gogosari prin pietele din Monaco, s-a multumit cu ce a gasit pe acolo: mango, mere, portocale, struguri pepene rosu etc. Iata ce povesteste Raduleasca:

"Am gasit greu borcane mari si n-am reperat patlageaua aia verde sau rosie care umplea borcanele din copilaria mea si nici pepenii mici, cu care as fi avut o relatie zilnica, de placere si consum excesiv.

Asa ca, luand lectii de la maestrele din familie, am decis sa improvizez si sa imprietenesc, in acelasi borcan, rosia cu pruna, usturoiul cu mango, felia de pepene rosu cu morcovul, merele cu mararul uscat, sarea cu portocala, un amarat de ardei aprig cu un ciorchine de strugure si, dupa acest patchwork de culori si arome, am asteptat cuminte sa-si faca o relatie trainica si iute."

 
sursa foto: mihaelaradulescu.ro

Dintre toate, se pare ca mangoul a fost cel mai bun.

"Doamne, mango-ul murat a devenit campion absolut la aroma si gust, iar ce-a urmat, a fost un spectacol culinar cu care am luat mintile familiei si prietenilor care au devorat Monaco-muraturile cosmopolite, langa o placinta cuvioasa cu carne."

De fapt, improvizatia nu e chiar improvizatie, pentru ca mangoul murat este o specialitate foarte populara si raspandita in Pakistan, India si, in general, in Asia de Sud.

Mai jos aveti si reteta clasica de mango murat.

Ingrediente:

300 de grame de otet de mere
80 de grame de miere 
1 lingura de seminte de mustar
2 linguri de seminte de fenel
1 lingura de sare fina
1/2 de lingura de praf de turmeric 
coaja de la 1 lime, taiata in felii subtiri
4 fructe de mango, curatate si taiate in felii

Mod de preparare:

Intr-o cratita se amesteca otetul cu o cana de apa, mierea, semintele de mustar si de fenel, sarea, praful de turmeric si coaja de lime. Se pune pe foc si se amesteca pana cand da in clocot.

Amestecul se toarna, cat inca este fierbinte, peste feliile de mango asezate intr-un bol. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei, timp de 4 ore.

Se poate servi imediat sau se poate strecura si pastra la rece pana cand va fi servit.

Acum stiti si voi cum sa faceti muraturi ca la Moncao, a la Mihaela Radulescu.

Surse articol: mihaelaradulescu.rofood.comen.wikipedia.org
Sursa foto: wholefoodsmarket.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
4
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.