Muraturi de vedeta - cum sa faci mango murat, ca Mihaela Radulescu

Muraturi de vedeta - cum sa faci mango murat, ca Mihaela Radulescu

Mihalea Radulescu a pus muraturi in timp ce era la Monaco. Dupa cum spunea si ea: "E usor sa scoti muierile din Moldova, dar e al naibii de greu sa scoti Moldova din ele !"

Insa, nu va ganditi ca Raduleasca s-a dus sa caute gogosari prin pietele din Monaco, s-a multumit cu ce a gasit pe acolo: mango, mere, portocale, struguri pepene rosu etc. Iata ce povesteste Raduleasca:

"Am gasit greu borcane mari si n-am reperat patlageaua aia verde sau rosie care umplea borcanele din copilaria mea si nici pepenii mici, cu care as fi avut o relatie zilnica, de placere si consum excesiv.

Asa ca, luand lectii de la maestrele din familie, am decis sa improvizez si sa imprietenesc, in acelasi borcan, rosia cu pruna, usturoiul cu mango, felia de pepene rosu cu morcovul, merele cu mararul uscat, sarea cu portocala, un amarat de ardei aprig cu un ciorchine de strugure si, dupa acest patchwork de culori si arome, am asteptat cuminte sa-si faca o relatie trainica si iute."

 
sursa foto: mihaelaradulescu.ro

Dintre toate, se pare ca mangoul a fost cel mai bun.

"Doamne, mango-ul murat a devenit campion absolut la aroma si gust, iar ce-a urmat, a fost un spectacol culinar cu care am luat mintile familiei si prietenilor care au devorat Monaco-muraturile cosmopolite, langa o placinta cuvioasa cu carne."

De fapt, improvizatia nu e chiar improvizatie, pentru ca mangoul murat este o specialitate foarte populara si raspandita in Pakistan, India si, in general, in Asia de Sud.

Mai jos aveti si reteta clasica de mango murat.

Ingrediente:

300 de grame de otet de mere
80 de grame de miere 
1 lingura de seminte de mustar
2 linguri de seminte de fenel
1 lingura de sare fina
1/2 de lingura de praf de turmeric 
coaja de la 1 lime, taiata in felii subtiri
4 fructe de mango, curatate si taiate in felii

Mod de preparare:

Intr-o cratita se amesteca otetul cu o cana de apa, mierea, semintele de mustar si de fenel, sarea, praful de turmeric si coaja de lime. Se pune pe foc si se amesteca pana cand da in clocot.

Amestecul se toarna, cat inca este fierbinte, peste feliile de mango asezate intr-un bol. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei, timp de 4 ore.

Se poate servi imediat sau se poate strecura si pastra la rece pana cand va fi servit.

Acum stiti si voi cum sa faceti muraturi ca la Moncao, a la Mihaela Radulescu.

Surse articol: mihaelaradulescu.rofood.comen.wikipedia.org
Sursa foto: wholefoodsmarket.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia