Muraturi de vedeta - cum sa faci mango murat, ca Mihaela Radulescu

Muraturi de vedeta - cum sa faci mango murat, ca Mihaela Radulescu

Mihalea Radulescu a pus muraturi in timp ce era la Monaco. Dupa cum spunea si ea: "E usor sa scoti muierile din Moldova, dar e al naibii de greu sa scoti Moldova din ele !"

Insa, nu va ganditi ca Raduleasca s-a dus sa caute gogosari prin pietele din Monaco, s-a multumit cu ce a gasit pe acolo: mango, mere, portocale, struguri pepene rosu etc. Iata ce povesteste Raduleasca:

"Am gasit greu borcane mari si n-am reperat patlageaua aia verde sau rosie care umplea borcanele din copilaria mea si nici pepenii mici, cu care as fi avut o relatie zilnica, de placere si consum excesiv.

Asa ca, luand lectii de la maestrele din familie, am decis sa improvizez si sa imprietenesc, in acelasi borcan, rosia cu pruna, usturoiul cu mango, felia de pepene rosu cu morcovul, merele cu mararul uscat, sarea cu portocala, un amarat de ardei aprig cu un ciorchine de strugure si, dupa acest patchwork de culori si arome, am asteptat cuminte sa-si faca o relatie trainica si iute."

 
sursa foto: mihaelaradulescu.ro

Dintre toate, se pare ca mangoul a fost cel mai bun.

"Doamne, mango-ul murat a devenit campion absolut la aroma si gust, iar ce-a urmat, a fost un spectacol culinar cu care am luat mintile familiei si prietenilor care au devorat Monaco-muraturile cosmopolite, langa o placinta cuvioasa cu carne."

De fapt, improvizatia nu e chiar improvizatie, pentru ca mangoul murat este o specialitate foarte populara si raspandita in Pakistan, India si, in general, in Asia de Sud.

Mai jos aveti si reteta clasica de mango murat.

Ingrediente:

300 de grame de otet de mere
80 de grame de miere 
1 lingura de seminte de mustar
2 linguri de seminte de fenel
1 lingura de sare fina
1/2 de lingura de praf de turmeric 
coaja de la 1 lime, taiata in felii subtiri
4 fructe de mango, curatate si taiate in felii

Mod de preparare:

Intr-o cratita se amesteca otetul cu o cana de apa, mierea, semintele de mustar si de fenel, sarea, praful de turmeric si coaja de lime. Se pune pe foc si se amesteca pana cand da in clocot.

Amestecul se toarna, cat inca este fierbinte, peste feliile de mango asezate intr-un bol. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei, timp de 4 ore.

Se poate servi imediat sau se poate strecura si pastra la rece pana cand va fi servit.

Acum stiti si voi cum sa faceti muraturi ca la Moncao, a la Mihaela Radulescu.

Surse articol: mihaelaradulescu.rofood.comen.wikipedia.org
Sursa foto: wholefoodsmarket.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
New York Cheesecake

New York Cheesecake

New York Cheesecake
Cele mai apreciate rețete
Salata de Ceapa Marinata
1
Salate

Salata de Ceapa Marinata

Salata de Ceapa Marinata
Tort Racoros
2
Dulciuri

Tort Racoros

Tort Racoros
Prajitura Sireata
3
Dulciuri

Prajitura Sireata

Prajitura Sireata
Sos (dip) de Usturoi
4
Garnituri

Sos (dip) de Usturoi

Sos (dip) de Usturoi
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Cartofi umpluti la cuptor
Bucataras.RO

Cartofi umpluti la cuptor

Cartofii imi plac mult ... gatiti in orice fel :)) ... De data aceasta i-am facut la cuptor umpluti cu pancetta si acoperiti...

Cartofi umpluti la cuptor
Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere
Culinar.RO

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere. Aceasta reteta nu contine gluten

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere
Pariziene cu branza dulce
Gustos.RO

Pariziene cu branza dulce

Reteta de pariziene cu branza dulce. Pariziene cu branza dulce reteta simpla. Reteta de cornuri pariziene cu umplutura de...

Pariziene cu branza dulce