Pentru cei care iubesc tuica, exista o gustare care merge de minune cu aceasta licoare imbatatoare: "Un fel de chiftelute de cartof si branza, care nu tin de foame dar tin strasnic, cu dintii crapati si cu unghiile scorojite, de sete."
Reteta ii apartine regretatului Radu Anton Roman.
INGREDIENTE:
500 g cartofi
2 linguri faina
1 ou
1 lingurita drojdie
untdelemn pentru prajit
300 g telemea de oaie uscata
MOD PREPARARE
Cartofii se fierb in coaja, se curata, se toaca, apoi se framanta cu faina, ou si drojdie. Se lasa putin sa creasca, apoi se formeaza gogosile care se prajesc in ulei incins. Se rade telemea.
Gogosile fierbinti se tavalesc prin branza rasa si apoi o iau pe un drum fericit, cel al paraiaselor de tuica tare si parfumata de Bihor si Salaj.
Sursa foto: bucatarialuiradu.co.uk
Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatCum pot sa va descriu eu aceasta prajitura? Nu as vrea sa spun prea multe, nu ca nu merita, dar e prea grozava ca sa ma...
Prajitura cu nuca si crema de ciocolata albaDescopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Comentarii