Pentru cei care iubesc tuica, exista o gustare care merge de minune cu aceasta licoare imbatatoare: "Un fel de chiftelute de cartof si branza, care nu tin de foame dar tin strasnic, cu dintii crapati si cu unghiile scorojite, de sete."
Reteta ii apartine regretatului Radu Anton Roman.
INGREDIENTE:
500 g cartofi
2 linguri faina
1 ou
1 lingurita drojdie
untdelemn pentru prajit
300 g telemea de oaie uscata
MOD PREPARARE
Cartofii se fierb in coaja, se curata, se toaca, apoi se framanta cu faina, ou si drojdie. Se lasa putin sa creasca, apoi se formeaza gogosile care se prajesc in ulei incins. Se rade telemea.
Gogosile fierbinti se tavalesc prin branza rasa si apoi o iau pe un drum fericit, cel al paraiaselor de tuica tare si parfumata de Bihor si Salaj.
Sursa foto: bucatarialuiradu.co.uk
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii