Cum sa faci pizza perfecta acasa? Te invata George Toader – vicecampion European la pizza!

Cum sa faci pizza perfecta acasa? Te invata George Toader – vicecampion European la pizza!

Daca vreti sa stiti cum sa faceti acasa o pizza le fel de buna ca intr-o pizzerie italiana, George Toader, vicecampion European la pizza Clasica si locul 6 mondial la freestyle pizza… e gata sa va invete.

Din 1 septembrie el se alatura echipei de pe canalul youtube Culinar Show si va face demonstratii de invartit pizza… dar mai ales va arata tuturor cum se face pas cu pas o pizza perfecta – de la aluat la zeci de retete.

Cum de te-ai facut pizzar?

La 16 ani m-am mutat in chirie alaturi de fratele meu Claudiu, el avea 20 de ani atunci. Lucra ca pizzar si m-a luat si pe mine la pizerie sa imi arate cum se face. Aveam nevoie de bani asa ca o perioada am fost ajutor de pizzar: feliam ingrediente, spalam prin pizerie, faceam salate… si cand era vreo pauza, sau vreun coleg mergea la tigara … faceam si eu cate o pizza. Si asa, usor usor, in 8 luni am devenit pizzar.

Atat iti ia sa devii pizzar?

Asa am inceput eu… dar nu stiam cat de putin stiu, asta era acum 12 ani, de atunci am invatat multe, m-am plimbat mult. Dupa 6 luni ca pizzar am plecat iar dupa fratele meu in Spania, undeva langa Valencia. El lucra deja acolo intr-un restaurant. Dupa vreo 2 ani in Spania, a murit patronal Luigi, care ne invatase sa gatim … si sotia lui a inchis reataurantul. Trebuia sa ne gasim de lucru, asa ca am mers in Italia, undeva langa Roma. Acolo pot sa spun ca am invatat cu adevarat sa fac pizza. Am facut cursuri de specializare, am invatat cum sa fac diferite aluaturi.

Ce e cel mai greu cand faci pizza?

Aluatul… daca nu ai un aluat bun, faci o placinta cu carne. Cand am ajuns in Italia credeam ca aluatul e orice amestec de faina cu apa si drojdie, dar am invatat proportiile exacte pentru diferite tipuri de aluat si de ce sa tin cont. De exemplu… nu pui la fel de multa drojdie iarna si vara pentru ca temperatura din camera fiind diferita aluatul creste diferit… vara ai nevoie de mai putina drojdie. Temperatura e cel mai important lucru cand e vorba de aluat.

Cati romani stiu sa faca aluatul de pizza?

Nu stiu cati stiu, dar eu as vrea sa invat cativa la Culinar Show – in fiecare joi o sa postam o reteta de pizza. E multa chimie la mijloc cand e vorba de aluat, dar oamenii vor sa stie doar solutia, asa ca eu asta vreau sa ii invat… cum sa faca fiecare pizza acasa. Nu e greu, daca urmaresc cu atentie video-urile. Cred ca e cea mai usoara metoda de a invata, in afara de a participa la un curs cu un pizzar. Vezi exact ce si cum face, derulezi si te uiti iar. Nu ai cum sa greseseti. Sper sa fiu un profesor bun.

Esti vicecampion la pizza clasica … dar lumea te stie mai degraba pentru acrobatiile pe care le faci cu aluatul de pizza.

Da, e o pasiune care a devenit ceva serios. Cand am mers in Italia am vazut multi pizzari care faceau asta si m-am dus la Team Salento Acrobatico – e o scoala de freestyle pizza si m-am antrenat pana am castigat campionatul la ei. Ma antrenam 40 de ore pe saptamana si ieseam si faceam show-uri pe la terasa.

E greu sa invarti pizza?

Greu, usor, trebuie antrenament – la inceput ma antrenam si cu mileurile bunicii mele, le inmuiam in apa si ma chinuiam pana iesea. Faceam des frebra musculara, dar nu conta. Visam pizza.

La cate campionate de pizza ai participat?

Cred ca la cel putin 15, prin toata Italia. Iar la Campionatul Mondial de pizza din 2012 erau 1000 de participanti ai am iesit pe locul 6… cred ca e bine. 

Acum mai participi la concursuri?

Acum nu, ma ocup de pizzeria pe care am deschis-o cu fratii mei – Pizza Brothers, si as vrea sa organizez Campionatul National de pizza. Pana atunci ii invata pe altii sa faca pizza buna acasa – sper sa le placa video-urile mele de pe canalul Culinar Show…. Si sa se aboneze … am facut un pariu, sa strang cat mai multe viewuri - e un pariu cu Alex Cirtu, prietenul meu… si mai nou colegul meu in bucatarie…

Daca oamenii vor sa manance pizza buna au acolo reteta si tot felul de trucuri pe care nu le afla din nicio carte de bucate clasica… eu incerc sa explic totul cat mai clar.

Cate retete de pizza stii sa faci?

Pai am inventat vreo 20 de retete, dar stiu sa fac : pizza Margherita, pizza Bufala Margheita, pizza Quattro Formaggi, pizza Diavolo, pizza Salsiccia cipolla mais, pizza Caprese, pizza Tonno e Cipolla, pizza Quattro Stagioni, pizza Ortolana, Pizza Funghi e Zolla, pizza Pollo e Verdure, pizza Zolla e Cipolla, pizza Haway, pizza Prosciutto Crudo, pizza Prosciutto e Funghi, pizza Napoli, pizza Romana, pizza Ligure, pizza Gamberetti, pizza Fiornino…. Si mai sunt, mereu e loc de o reteta noua de pizza?

Dar cred ca am idei pentru video-urile de pe canalul de youtube Culinar Show

 

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Pui dulce-picant cu cus-cus aromat
Bucataras.RO

Pui dulce-picant cu cus-cus aromat

Tocmai la reteta cu nr 100 am facut mincarea in colaborare cu sotul...nu ca ar fi fost o placere pt el, nu-i place sa stea in...

Pui dulce-picant cu cus-cus aromat
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!