Este binecunoscuta dragostea Printului Charlest pentru satul Viscri din Transilvania, acesta declarandu-si in repetate randuri admiratia pentru acest loc si pentru oamenii de aici.
De asemenea, intrebat de unde atractia lui pentru Romania, Printul Charles a declarat ca stra-stra-strabunica lui se trage din Transilvania:
"Pentru ca iubesc Romania! Si cred ca ati uitat ca am o stra-stra-strabunica din Transilvania, deci am toate motivele.
Mai mult ca sigur, si preparatele specifice acestei zone sunt apreciate de familia regala a Marii Britanii.
Avand in vedere acest lucru si ca se apropie toamna, ne-am gandit sa va prezentam cum se fac castravetii murati cu 12 condimente ca la Viscri.
Este vorba despre o reteta de castraveti murati in saramura, o reteta preparata de gospodinele sasoaice din satul Viscri.
"Se aleg castraveti de marime potrivita, se spala cu apa rece apoi se pun intr-un vas cu apa rece peste care se presara aproximativ o mana de sare, si se lasa 24 de ore. Se arunca apoi zeama lasata si se aseaza in borcan pentru iarna.
Din gradina aduc cateva frunze de visin, frunze de telina, un morcov sau mai multi, dupa cate borcane avem cu castraveti, un struguredoi necopti, hrean proaspat, usturoi, cimbru, marar, un mar, patrunjel radacina, foi de dafin si piper. Toate se pun in borcan printre castraveti, iar deasupra crengute de cimbru si marar.
Se incalzeste apoi apa, care nu se fierbe, doar se incalzeste, iar la un litru de apa pun doua linguri de sare si o lingura de zahar. Torn compozitia in borcane care se lasa descoperite, fara capac sau celofan, 10 zile, timp in care, in fiecare zi se arunca spuma care se face deasupra castravetilor, in urma fermentatiei.
Dupa 10 zile, cand compozitia se limpezeste, borcanele se leaga la gura si se pastreaza fara probleme chiar si doi ani.", a precizat, pentru AGERPRES, Caroline Fernolend, director al Mihai Eminescu Trust (MET), femeia care a reusit sa dea un suflu nou satelor ardelenesti.
Sursa foto: sanatate.bzi.ro
Surse articol: agerpres.ro, realitatea.net
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii