Cum se fac castravetii murati cu 12 condimente ca in satul Viscri, laudat de Printul Charles

Cum se fac castravetii murati cu 12 condimente ca in satul Viscri, laudat de Printul Charles

Este binecunoscuta dragostea Printului Charlest pentru satul Viscri din Transilvania, acesta declarandu-si in repetate randuri admiratia pentru acest loc si pentru oamenii de aici.

De asemenea, intrebat de unde atractia lui pentru Romania, Printul Charles a declarat ca stra-stra-strabunica lui se trage din Transilvania: 

"Pentru ca iubesc Romania! Si cred ca ati uitat ca am o stra-stra-strabunica din Transilvania, deci am toate motivele.“

Mai mult ca sigur, si preparatele specifice acestei zone sunt apreciate de familia regala a Marii Britanii. 

Avand in vedere acest lucru si ca se apropie toamna, ne-am gandit sa va prezentam cum se fac castravetii murati cu 12 condimente ca la Viscri. 

Este vorba despre o reteta de castraveti murati in saramura, o reteta preparata de gospodinele sasoaice din satul Viscri. 

"Se aleg castraveti de marime potrivita, se spala cu apa rece apoi se pun intr-un vas cu apa rece peste care se presara aproximativ o mana de sare, si se lasa 24 de ore. Se arunca apoi zeama lasata si se aseaza in borcan pentru iarna.

Din gradina aduc cateva frunze de visin, frunze de telina, un morcov sau mai multi, dupa cate borcane avem cu castraveti, un strugure—doi necopti, hrean proaspat, usturoi, cimbru, marar, un mar, patrunjel radacina, foi de dafin si piper. Toate se pun in borcan printre castraveti, iar deasupra crengute de cimbru si marar.

Se incalzeste apoi apa, care nu se fierbe, doar se incalzeste, iar la un litru de apa pun doua linguri de sare si o lingura de zahar. Torn compozitia in borcane care se lasa descoperite, fara capac sau celofan, 10 zile, timp in care, in fiecare zi se arunca spuma care se face deasupra castravetilor, in urma fermentatiei.

Dupa 10 zile, cand compozitia se limpezeste, borcanele se leaga la gura si se pastreaza fara probleme chiar si doi ani.", a precizat, pentru AGERPRES, Caroline Fernolend, director al Mihai Eminescu Trust (MET), femeia care a reusit sa dea un suflu nou satelor ardelenesti.

Sursa foto: sanatate.bzi.ro
Surse articol: agerpres.rorealitatea.net

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Rulada Carne cu Crusta de Cascaval
5
Fripturi

Rulada Carne cu Crusta de Cascaval

Rulada Carne cu Crusta de Cascaval
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie