Cum se fac castravetii murati cu 12 condimente ca in satul Viscri, laudat de Printul Charles

Cum se fac castravetii murati cu 12 condimente ca in satul Viscri, laudat de Printul Charles

Este binecunoscuta dragostea Printului Charlest pentru satul Viscri din Transilvania, acesta declarandu-si in repetate randuri admiratia pentru acest loc si pentru oamenii de aici.

De asemenea, intrebat de unde atractia lui pentru Romania, Printul Charles a declarat ca stra-stra-strabunica lui se trage din Transilvania: 

"Pentru ca iubesc Romania! Si cred ca ati uitat ca am o stra-stra-strabunica din Transilvania, deci am toate motivele.“

Mai mult ca sigur, si preparatele specifice acestei zone sunt apreciate de familia regala a Marii Britanii. 

Avand in vedere acest lucru si ca se apropie toamna, ne-am gandit sa va prezentam cum se fac castravetii murati cu 12 condimente ca la Viscri. 

Este vorba despre o reteta de castraveti murati in saramura, o reteta preparata de gospodinele sasoaice din satul Viscri. 

"Se aleg castraveti de marime potrivita, se spala cu apa rece apoi se pun intr-un vas cu apa rece peste care se presara aproximativ o mana de sare, si se lasa 24 de ore. Se arunca apoi zeama lasata si se aseaza in borcan pentru iarna.

Din gradina aduc cateva frunze de visin, frunze de telina, un morcov sau mai multi, dupa cate borcane avem cu castraveti, un strugure—doi necopti, hrean proaspat, usturoi, cimbru, marar, un mar, patrunjel radacina, foi de dafin si piper. Toate se pun in borcan printre castraveti, iar deasupra crengute de cimbru si marar.

Se incalzeste apoi apa, care nu se fierbe, doar se incalzeste, iar la un litru de apa pun doua linguri de sare si o lingura de zahar. Torn compozitia in borcane care se lasa descoperite, fara capac sau celofan, 10 zile, timp in care, in fiecare zi se arunca spuma care se face deasupra castravetilor, in urma fermentatiei.

Dupa 10 zile, cand compozitia se limpezeste, borcanele se leaga la gura si se pastreaza fara probleme chiar si doi ani.", a precizat, pentru AGERPRES, Caroline Fernolend, director al Mihai Eminescu Trust (MET), femeia care a reusit sa dea un suflu nou satelor ardelenesti.

Sursa foto: sanatate.bzi.ro
Surse articol: agerpres.rorealitatea.net

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura Fanta
4
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
5
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Parteneri
Desert prajitura cu mere si branza
Bucataras.RO

Desert prajitura cu mere si branza

O prajitura delicioasa atat pentru iubitorii de mere cat si pentru cei de branza. O combinatie super reusita, aromata, iar...

Desert prajitura cu mere si branza
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!