Care sunt cele mai periculoase alimente de pe piata romaneasca

Care sunt cele mai periculoase alimente de pe piata romaneasca

Dupa tot scandalul cu intoxicarile cu bacteria E. coli, romanii au devenit ceva mai atenti cu lucruruile pe care le cumpara. 

Insa, in afara de alimentele infestate cu diverse bacterii periculoase, romanii ar trebui sa fie mai atenti la ce cumpara in general, mai ales la alimentele procesate si pline de chimicale.

De exemplu, mezelurile din comert sunt printre cele mai nesanatoase alimente pe care romanii le consuma in cantitati extrem de mari. Medicii spun ca ar trebui sa renuntam de tot la ele.

Acestea contin, in general, carne de proasta calitate, sunt pline de E-uri si au foarte multa sare.

Printre cele mai periculoase sunt crenvurstii si parizerul. Acestea sunt facute, intr-o mare masura, din zgarciuri, tendoane si sorici (uneori, chiar si copite) si carne destul de putina. 

Salamurile si sunca au si ele cantitati alarmante de conservanti, aditivi si potentatori de aroma, care le fac mai gustoase, dar foarte nesanatoase.

Mezeluri nu sunt periculoase atunci cand sunt facute in casa, dupa retete traditionale, in care nu se folosesc chimicale. Insa, chiar si asa, consumate zilnic, mezelurile pot duce la probleme cardiace si colesterol marit. 

Conservele sunt alte produse pe care ar trebui sa le evitati pe cat posibil. Acestea contin foarte multi conservati, E-uri si aditivi.

De asemenea, daca conservele ruginesc si nu ne dam seama de acest lucru inainte de ale consuma, putem dezvolta grave probleme de sanatate. In general, consumul regulat de conserve duce la ingrasare si afecteaza ficatul.

Toate sucurile carbogazoase de pe piata contin foarte mult zahar, iar cele light / sugar free sunt in unele cazuri si mai periculoase, din cauza inlocuitori artificiali ai zaharului. Daca primele ingrasa si pot duce la obezitate, cele din urma sunt cancerigene.

In acelasi timp, acidul din aceste sucuri are efecte negative asupra stomacului, iar E-urile si colorantii sunt la ordinea zilei.

Chipsurile, floricele si snacks-urile se numara si ele printre cele mai periculoase gustari.

Acestea pot avea ca rezultat obezitatea si sunt pline de calorii goale, fara nicio valoare nutritionala. Au foarte multa sare si aromele sunt rezultatul unor substante chimice nesanatoase.

Pe plan mondial, s-a observat ca rata de obezitate este mai mare cu 30% la copiii si adolescentii care consuma regulat astfel de produse.

Iaurtul este un aliment extrem de sanatos. Insa, iaurturile cu fructe nu sunt naturale si au cantitati mari de zahar, coloranti si arome chimice. 

Cea mai buna solutie pentru evitarea acestora este sa va faceti singure iaurtul cu fructe, adaugand fructe naturale, nuci si miere. 

Nu uitati ca din cauza comoditatii si nepasarii puteti sa dezvoltati probleme de sanatate destul de grave si pe care sa le regretati din tot sufletul mai tarziu.

Sursa foto: voceatransilvaniei.ro

Sursa articol: adevarul.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura cu Afine
4
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
5
Dulciuri

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
Parteneri
Briose cu ciocolata si coacaze rosii
Bucataras.RO

Briose cu ciocolata si coacaze rosii

Nicio zi fara ciocolata... desi mi-ar placea nici o zi fara coaste... dar inca mai sper ca o sa fie concurs si cu coaste...

Briose cu ciocolata si coacaze rosii
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!