Care sunt cele mai periculoase alimente de pe piata romaneasca

Care sunt cele mai periculoase alimente de pe piata romaneasca

Dupa tot scandalul cu intoxicarile cu bacteria E. coli, romanii au devenit ceva mai atenti cu lucruruile pe care le cumpara. 

Insa, in afara de alimentele infestate cu diverse bacterii periculoase, romanii ar trebui sa fie mai atenti la ce cumpara in general, mai ales la alimentele procesate si pline de chimicale.

De exemplu, mezelurile din comert sunt printre cele mai nesanatoase alimente pe care romanii le consuma in cantitati extrem de mari. Medicii spun ca ar trebui sa renuntam de tot la ele.

Acestea contin, in general, carne de proasta calitate, sunt pline de E-uri si au foarte multa sare.

Printre cele mai periculoase sunt crenvurstii si parizerul. Acestea sunt facute, intr-o mare masura, din zgarciuri, tendoane si sorici (uneori, chiar si copite) si carne destul de putina. 

Salamurile si sunca au si ele cantitati alarmante de conservanti, aditivi si potentatori de aroma, care le fac mai gustoase, dar foarte nesanatoase.

Mezeluri nu sunt periculoase atunci cand sunt facute in casa, dupa retete traditionale, in care nu se folosesc chimicale. Insa, chiar si asa, consumate zilnic, mezelurile pot duce la probleme cardiace si colesterol marit. 

Conservele sunt alte produse pe care ar trebui sa le evitati pe cat posibil. Acestea contin foarte multi conservati, E-uri si aditivi.

De asemenea, daca conservele ruginesc si nu ne dam seama de acest lucru inainte de ale consuma, putem dezvolta grave probleme de sanatate. In general, consumul regulat de conserve duce la ingrasare si afecteaza ficatul.

Toate sucurile carbogazoase de pe piata contin foarte mult zahar, iar cele light / sugar free sunt in unele cazuri si mai periculoase, din cauza inlocuitori artificiali ai zaharului. Daca primele ingrasa si pot duce la obezitate, cele din urma sunt cancerigene.

In acelasi timp, acidul din aceste sucuri are efecte negative asupra stomacului, iar E-urile si colorantii sunt la ordinea zilei.

Chipsurile, floricele si snacks-urile se numara si ele printre cele mai periculoase gustari.

Acestea pot avea ca rezultat obezitatea si sunt pline de calorii goale, fara nicio valoare nutritionala. Au foarte multa sare si aromele sunt rezultatul unor substante chimice nesanatoase.

Pe plan mondial, s-a observat ca rata de obezitate este mai mare cu 30% la copiii si adolescentii care consuma regulat astfel de produse.

Iaurtul este un aliment extrem de sanatos. Insa, iaurturile cu fructe nu sunt naturale si au cantitati mari de zahar, coloranti si arome chimice. 

Cea mai buna solutie pentru evitarea acestora este sa va faceti singure iaurtul cu fructe, adaugand fructe naturale, nuci si miere. 

Nu uitati ca din cauza comoditatii si nepasarii puteti sa dezvoltati probleme de sanatate destul de grave si pe care sa le regretati din tot sufletul mai tarziu.

Sursa foto: voceatransilvaniei.ro

Sursa articol: adevarul.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici