Beneficiile ciocolatei

Adorata si totodata evitata de catre femei, ciocolata are o serie de beneficii pe care nu multi le cunosc. Ultimele cercetari cu privire la efectele ciocolatei sugereaza ca ideea conform careia ciocolata ar avea urmari negative e doar un mit nascut din nevoia de a compensa gustul excelent cu o latura mai putin placuta. Mai mult decat atat, cercetatorii au demonstrat ca aleasa cu intelepciune, ciocolata are de fapt consecinte benefice asupra sanatatii organismului.

Ciocolata contine peste 300 de elemente chimice componente, cateva dintre acestea, insotite de efectele pe care le produc, fiind prezentate in cele ce urmeaza:

Cacao - contine un agent antibacterial util in combaterea deteriorarii dentare. Din nefericire, zaharul in exces din unele tipuri de ciocolata poate combate efectul pozitiv generat de cacao.

Mirosul ciocolatei intensifica undele cerebrale teta, generand relaxare.

Untul de cacao contine acid oleic, o grasime mono-desaturata ce este responsabila cu cresterea colesterolului "bun".

O ceasca de ciocolata calda inaintea meselor poate diminua apetitul.

Ciocolata sporeste nivelul de antioxidanti din sange.

Vracii mexicani utilizeaza ciocolata pentru a trata bronsite si intepaturi de insecte.

Carbohidratii din ciocolata sporesc nivelul serotoninei din creier, generand o stare psihica pozitiva.

Ciocolata contine fenolen responsabil pentru mentinerea elasticitatii vaselor sanguine.

Exista trei tipuri majore de ciocolata: amaruie, cu lapte si alba. Este usor de imaginat ca pentru a ne bucura de efectele pozitive ale ciocolatei, alegerea corecta este ciocolata amaruie, care contine o cantitate mai mica de zahar decat celelalte, fiind, prin urmare, cea mai sanatoasa.

Cateva Retete din Cartea de Bucate ce au Ciocolata drept ingredient de baza:
Ciocolata de Casa, Pere Trase in Ciocolata, Prajiturele de ciocolata cu cirese , Tarta cu fructe si crema de ciocolata ...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Snitele in crusta de cartofi

Snitele in crusta de cartofi

Snitele in crusta de cartofi
Mancare de conopida

Mancare de conopida

Servită ca o garnitură rafinată sau ca fel principal încântător, această mâncare de conopidă promite să încânte...

Mancare de conopida
Cele mai apreciate rețete
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
1
Dulciuri

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.

O minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Chec marmorat
3
Dulciuri

Chec marmorat

Chec marmorat
Felii olandeze
5
Dulciuri

Felii olandeze

Felii olandeze
Parteneri
Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Culinar.RO

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra
Gustos.RO

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra

Incearca reteta noastra delicioasa de mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra....

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia