Beneficiile ciocolatei

Adorata si totodata evitata de catre femei, ciocolata are o serie de beneficii pe care nu multi le cunosc. Ultimele cercetari cu privire la efectele ciocolatei sugereaza ca ideea conform careia ciocolata ar avea urmari negative e doar un mit nascut din nevoia de a compensa gustul excelent cu o latura mai putin placuta. Mai mult decat atat, cercetatorii au demonstrat ca aleasa cu intelepciune, ciocolata are de fapt consecinte benefice asupra sanatatii organismului.

Ciocolata contine peste 300 de elemente chimice componente, cateva dintre acestea, insotite de efectele pe care le produc, fiind prezentate in cele ce urmeaza:

Cacao - contine un agent antibacterial util in combaterea deteriorarii dentare. Din nefericire, zaharul in exces din unele tipuri de ciocolata poate combate efectul pozitiv generat de cacao.

Mirosul ciocolatei intensifica undele cerebrale teta, generand relaxare.

Untul de cacao contine acid oleic, o grasime mono-desaturata ce este responsabila cu cresterea colesterolului "bun".

O ceasca de ciocolata calda inaintea meselor poate diminua apetitul.

Ciocolata sporeste nivelul de antioxidanti din sange.

Vracii mexicani utilizeaza ciocolata pentru a trata bronsite si intepaturi de insecte.

Carbohidratii din ciocolata sporesc nivelul serotoninei din creier, generand o stare psihica pozitiva.

Ciocolata contine fenolen responsabil pentru mentinerea elasticitatii vaselor sanguine.

Exista trei tipuri majore de ciocolata: amaruie, cu lapte si alba. Este usor de imaginat ca pentru a ne bucura de efectele pozitive ale ciocolatei, alegerea corecta este ciocolata amaruie, care contine o cantitate mai mica de zahar decat celelalte, fiind, prin urmare, cea mai sanatoasa.

Cateva Retete din Cartea de Bucate ce au Ciocolata drept ingredient de baza:
Ciocolata de Casa, Pere Trase in Ciocolata, Prajiturele de ciocolata cu cirese , Tarta cu fructe si crema de ciocolata ...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie