Beneficiile ciocolatei

Adorata si totodata evitata de catre femei, ciocolata are o serie de beneficii pe care nu multi le cunosc. Ultimele cercetari cu privire la efectele ciocolatei sugereaza ca ideea conform careia ciocolata ar avea urmari negative e doar un mit nascut din nevoia de a compensa gustul excelent cu o latura mai putin placuta. Mai mult decat atat, cercetatorii au demonstrat ca aleasa cu intelepciune, ciocolata are de fapt consecinte benefice asupra sanatatii organismului.

Ciocolata contine peste 300 de elemente chimice componente, cateva dintre acestea, insotite de efectele pe care le produc, fiind prezentate in cele ce urmeaza:

Cacao - contine un agent antibacterial util in combaterea deteriorarii dentare. Din nefericire, zaharul in exces din unele tipuri de ciocolata poate combate efectul pozitiv generat de cacao.

Mirosul ciocolatei intensifica undele cerebrale teta, generand relaxare.

Untul de cacao contine acid oleic, o grasime mono-desaturata ce este responsabila cu cresterea colesterolului "bun".

O ceasca de ciocolata calda inaintea meselor poate diminua apetitul.

Ciocolata sporeste nivelul de antioxidanti din sange.

Vracii mexicani utilizeaza ciocolata pentru a trata bronsite si intepaturi de insecte.

Carbohidratii din ciocolata sporesc nivelul serotoninei din creier, generand o stare psihica pozitiva.

Ciocolata contine fenolen responsabil pentru mentinerea elasticitatii vaselor sanguine.

Exista trei tipuri majore de ciocolata: amaruie, cu lapte si alba. Este usor de imaginat ca pentru a ne bucura de efectele pozitive ale ciocolatei, alegerea corecta este ciocolata amaruie, care contine o cantitate mai mica de zahar decat celelalte, fiind, prin urmare, cea mai sanatoasa.

Cateva Retete din Cartea de Bucate ce au Ciocolata drept ingredient de baza:
Ciocolata de Casa, Pere Trase in Ciocolata, Prajiturele de ciocolata cu cirese , Tarta cu fructe si crema de ciocolata ...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
4
Dulciuri

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Parteneri
Placinta aperitiv
Bucataras.RO

Placinta aperitiv

Placinta aperitiv
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat