Cum se taie citricele

Cum se taie citricele

Deseori in deserturi folosim citricele taiate cubulete sau rondele. Veti gasi mai jos pasii pe care trebuie sa-i efectuati pentru a obtine forma potrivita pentru prajiturile pe care intentionati sa le gatiti. 

Pasul 1: Taiati extremitatile fructului

Taiati cate o felie subtire din partea de sus si din cea de jos a fructului, in asa fel incat pulpa sa fie expusa. 

Pasul 2: Curatati coaja si pielita alba 

Puneti fructul pe un blat drept. Urmati curburile fructului si curatati atat coaja, cat si pielita alba, folosindu-va de un cutit de bucatarie. Continuati in acest mod de jur- imprejurul fructului. 

Pasul 3: Indepartati orice urma de pielita alba 

In general, este dificil sa se inlature toata pielita alba in acelasi timp cu decojirea. Pentru a curata bine fructul, desprindeti si indepartati fiecare bucatica de pielita alba printr-o miscare fina de fierastrau a cutitului de bucatarie.

Dupa efectuarea acestor pasi, urmeaza partea in care dati forma dorita citricelor.

Cum se taie cubuletele:

1. Separati segmentele. Deasupra unui castron, taiati fiecare segment din fruct pentru a-l elibera din membrana, lasand bucata si sucul sa se scurga in castron. Folositi-le ca atare sau taiati-le in bucatele. 

2. Taiati transversal fiecare segment, cu ajutorul unui cutit de bucatarie, astfel incat sa obtineti bucatele de pulpa de latimea dorita. Folositi cubuletele de citrice conform retetei.

Cum se taie rondelele:

Taiati transversal fructul, cu ajutorul unui cutit de bucatarie, obtinand rondele de latimea dorita. Folositi conform retetei.

Autor: Lucia_bp 

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Felii olandeze
3
Dulciuri

Felii olandeze

Felii olandeze
Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
4
Mancaruri cu carne

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta

Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
Prajitura cu iaurt si caise
5
Dulciuri

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Parteneri
Reteta de post, mancare de ciuperci cu cartofi cu legume si boia
Bucataras.RO

Reteta de post, mancare de ciuperci cu cartofi cu legume si boia

Este o mancare atat de buna si consistenta. M-am gandit bine inainte sa fac aceasta reteta de post, mancare de ciuperci cu...

Reteta de post, mancare de ciuperci cu cartofi cu legume si boia
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura