Cum se taie citricele

(0)

2013-04-01 00:00:00

Deseori in deserturi folosim citricele taiate cubulete sau rondele. Veti gasi mai jos pasii pe care trebuie sa-i efectuati pentru a obtine forma potrivita pentru prajiturile pe care intentionati sa le gatiti.

Pasul 1: Taiati extremitatile fructului

Taiati cate o felie subtire din partea de sus si din cea de jos a fructului, in asa fel incat pulpa sa fie expusa.

Pasul 2: Curatati coaja si pielita alba

Puneti fructul pe un blat drept. Urmati curburile fructului si curatati atat coaja, cat si pielita alba, folosindu-va de un cutit de bucatarie. Continuati in acest mod de jur- imprejurul fructului.

Pasul 3: Indepartati orice urma de pielita alba

In general, este dificil sa se inlature toata pielita alba in acelasi timp cu decojirea. Pentru a curata bine fructul, desprindeti si indepartati fiecare bucatica de pielita alba printr-o miscare fina de fierastrau a cutitului de bucatarie.

Dupa efectuarea acestor pasi, urmeaza partea in care dati forma dorita citricelor.

Cum se taie cubuletele:

1. Separati segmentele. Deasupra unui castron, taiati fiecare segment din fruct pentru a-l elibera din membrana, lasand bucata si sucul sa se scurga in castron. Folositi-le ca atare sau taiati-le in bucatele.

2. Taiati transversal fiecare segment, cu ajutorul unui cutit de bucatarie, astfel incat sa obtineti bucatele de pulpa de latimea dorita. Folositi cubuletele de citrice conform retetei.

Cum se taie rondelele:

Taiati transversal fructul, cu ajutorul unui cutit de bucatarie, obtinand rondele de latimea dorita. Folositi conform retetei.

Autor:Lucia_bp

Alte articole