Toti cei carora le plac mancarurile cu arpagic stiu cat este de chinuitor sa il cureti. In caz ca nu o stiati deja, exista o metoda simpla si rapida care sa va usureze treaba.
Pasul 1:
Puneti apa intr-un vas si lasati pe foc sa dea in clocot.
Pasul 2:
Cat se incalzeste apa, taiati partea cu mustati de la bulbul arpagicului cu ajutorul unui cutit.
Pasul 1:
Puneti arpagicul in vas cu apa fierbinte si lasati sa dea 2-3 clocote.
Pasul 4:
Scoateti cu ajutorul unei spumiere intr-o strecuratoare.Lasati arpagicul sa se racoreasca putin.
Pasul 5:
Indepartati coaja (foile maronii exterioare) cu mana, incepand de la partea sectionata spre coada.
Pasul 6:
Puneti arpagicul curatat intr-un vas cu apa rece, spalati si scurgeti.
Folositi-l dupa cum cere reteta.
Autor: Lucia_bp
Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...
Fasole la ceaun - o mancare reconfortantaE primul Dobos pe care il fac si l-am facut la cererea unor prieteni care au fost foarte multumiti de el. Nu vroiam sa il...
Tort Dobos (mic)O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii