Bucătăriile Asiei se dau în spectacol, în Parcul Titan din București, între 17 și 19 mai - 15 țări propun sute de mâncăruri la ASIAN FOOD FEST

Bucătăriile Asiei se dau în spectacol, în Parcul Titan din București, între 17 și 19 mai - 15 țări propun sute de mâncăruri la ASIAN FOOD FEST

Cea de-a 4-a ediție a celui mai mare festival dedicat bucătăriilor asiatice, Asian Food Fest, are loc în Parcul Titan din Capitală (zona Calul Titanilor și Scena Mare, intrare dinspre Strada Liviu Rebreanu), între 17 și 19 mai. Intrarea la festival este liberă.

Peste 80 de expozanți propun vizitatorilor tradiții gastronomice și culturale din 15 țări asiatice: Japonia, China, India, Nepal, Iran, Pakistan, Vietnam, Thailanda, Filipine, Coreea de Sud, Sri Lanka, Siria, Liban, Indonezia, Turcia.

Amatorii de preparate tradiționale asiatice vor avea de ales între mâncăruri și dulciuri cunoscute, intrate de câțiva ani în meniurile HoReCa din România și preparate mai puțin sau deloc cunoscute, promovate la noi de străinii care activează pe piața forței de muncă din țară.

Vedetele festivalului vor fi binecunoscutele mâncăruri japoneze, chinezești și indiene, atât cele tradiționale, calde, pe bază de legume, orez, tăiței, carne de vită, pește, soia, cât și cele impuse ca street-food în țările lor de origine. Astfel, nu vor lipsi: supa ramen și diversele mixuri de sushi (Japonia), furnicile în copac și chiflele bao cu diverse umpluturi (China), mandu (găluște tip pachețele de primăvară specifice Coreei de Sud), dar nici samosas (produse de patiserie specifice Indiei și Pakistanului, umplute cu diverse ingrediente, unele inclusiv cu carne).

Bucătăriile unor țări din Indochina (Thailanda, Vietnam) nu se vor lasă nici ele mai prejos, propunând românilor mixuri interesante de diferite tipuri de carne, sosuri și legume preparate tradițional. Astfel, se vor servi celor prezenți tom yum, supele thailandeze fierbinți, acre și cu arome puternice, care conțin creveți. Tot din bucătăria thailandeză, românii vor avea o ocazia să manânce curry massaman, un tip de curry care este combinat cu diverse sortimente de carne (pui, vită) și ingrediente interesante ca: lapte de cocos, tofu, cardamom etc.

Preparatul Banh Bao va fi și el la loc de cinste la standurile cu mâncăruri vietnameze. Este vorba de o chiflă sau gălușcă vietnameză pufoasă, cu o umplutură savuroasă. Cea mai comună umplutură de Banh Bao este cea din: carne de porc tocată, ceapă, ciuperci, ou fiert și cârnați chinezești.

Asia de Sud și Sud-Est va fi și ea reprezentată de preparatele din Sri Lanka și Filipine, astfel că vizitatorii au ocazia să descopere culturi culinare bogate și variate și să se bucure de noi arome.

De la standurile cu tradiții culinare srilankeze se vor putea cumpăra gustări prăjite, dar și preparate care sunt specifice străzilor din Sri Lanka, cel mai cunoscut dintre acestea fiind Kottu Rotti, un amestec de paste cu legume proaspete, carne (pui, porc, vită sau fructe de mare) si condimente, în special curry.

Fructele de mare vor fi și ele prezente la standurile festivalului, inelele de calamar, creveții și caracatița făcând parte din gastronomiile multor țări asiatice.

La capitolul deserturi, libanezii, sirienii și turcii nu se dezmint nici la această ediție și vin cu delicioasele sarailii și baclavale. La standuri se va găsi și apetisantul dulce libanez knafeh, cunoscut la noi sub numele cataif, iar la turci drept kunefe.

Înghețata thailandeză (formă de rulouri) și cheesecake-ul japonez vor satisface și ele pofta de dulce a celor ce trec pragul Asian Food Fest. Tot din Japonia vin și prajiturile tradiționale din orez glutinos, mochi, care combină diverse arome exotice și texturi unice.

Mâncărurile, mai ales cele picante, se îmbină foarte bine cu băuturi tradiționale, așa că vizitatorii festivalului vor avea parte și de: sucuri și ceaiuri cu diverse arome, inclusiv de bubble tea (pe bază de tapioca), cocktail-uri, bere, diverse sortimente de vin sau băuturi ce conțin orez, cum este cea tradițională japoneză, sake.

Preparate fară gluten și zahar și vegane

Pentru cei cu diferite afecțiuni și intoleranțe, care urmează anumite diete, Asian Food Fest găzduiește expozanți ce propun aperitive, salate și deserturi fără gluten și fără zahăr, mâncăruri ușoare din diverse legume, fructe, semințe și ierburi. Vizitatorii vegani ai festivalului vor avea și ei parte de preparate specifice stilului lor de nutriție, fără ingrediente de origine animală.

Zona de restaurante și de activități recreative

Produsele culinare vor putea fi cumpărate la pachet de la corturile și truck-urile expozanților culinari, dar vizitatorii care vor dori să le consume în cadrul festivalului, o vor putea face într-o zonă special amenajată cu mese, scaune și umbrele.

Zona de petreceri și tradiții culturale asiatice

Pe tot parcursul festivalului, vor avea loc show-uri tradiționale, pe scena amenajată lângă lac. Astfel, toți cei prezenți se vor bucura de parade ale costumelor tradiționale asiatice, de dansuri și muzică din: Sri Lanka (show de geta beraya – tobe srilankeze), Japonia (show de tobe japoneze denumite taiko), India (dansuri de Bollywood), Coreea de Sud (k-pop și k-dance), Turcia (belly dance), Filipine (street dance), Indonezia (dansuri balineze) etc.

Seara de vineri, 17 mai, va fi dedicată tinerilor iubiori de muzică japoneză din anime-uri și K-Pop (muzică pop coreeană), în cadrul unui Multiverse Party. Sâmbătă, 18 mai, la final de program va avea loc o mare petrecere, Oriental Party, la care vizitatorii vor avea ocazia să exerseze belly dance (dans din buric). Duminică seara, festivalul se va încheia cu Asian Party, unde ritmuri specifice Bollywood și altor culturi asiatice vor încânta audiența.

Toți cei prezenți se pot delecta și cu alte activități, deoarece va exista o zonă de ateliere tradiționale la care vor fi “vedete”: pictura, modelarea, caligrafia, dar și figurinele din diverse materiale și obiecte (mărgele, creioane, lemn, lut etc.)

Atelierele dedicate copiilor, dar și adulților sunt:

  • pictură pe: ceramică, ipsos, apă (EBRU – artă specific turcească), evantaie, felinare;
  • pictură de mandale (simboluri de tradiție hindusă și budistă) pe pietre;
  • pictură cu nisip;
  • origami și de tablouri japoneze cu flori de cireș
  • caligrafie japoneză și coreeană
  • ghirlande cu dragoni și măști decorate în specific asiatic.

Intrarea la festival este gratuită.

Loc: București, Sector 3, Parcul Titan (zona Calul Titanilor și Scena Mare, intrare dinspre Strada Liviu Rebreanu)

Program:

Vineri, 17 mai: orele 14.00 – 22.00

Sâmbătă & duminică, 18-19 mai: orele 10.00 – 22.00.

Detalii despre festival aici - https://asianfoodfest.ro/

Pentru alte informații dedicate mass-media: Alexandra Dinu, 0722 233 114/[email protected]

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...

Briose cu afine - reteta de briose pufoase
Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Cartofi boieresti - simplu si bun
Cele mai apreciate rețete
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Rulada cu biscuiti, fineti si cocos
3
Dulciuri

Rulada cu biscuiti, fineti si cocos

Rulada cu biscuiti, fineti si cocos
Placinta cu iaurt
4
Dulciuri

Placinta cu iaurt

Placinta cu iaurt
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
5
Dulciuri

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.

O minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
Parteneri
Sirop de merisoare
Bucataras.RO

Sirop de merisoare

Miraculoasele afine roșii sau merișoare sunt fructe cu doua insusiri majore : Previn infectiile si protejeaza organismul de...

Sirop de merisoare
Coulis de capsuni
Culinar.RO

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent. citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!