Beneficiile ciocolatei

(0)

2008-08-06 00:00:00

Adorata si totodata evitata de catre femei, ciocolata are o serie de beneficii pe care nu multi le cunosc. Ultimele cercetari cu privire la efectele ciocolatei sugereaza ca ideea conform careia ciocolata ar avea urmari negative e doar un mit nascut din nevoia de a compensa gustul excelent cu o latura mai putin placuta. Mai mult decat atat, cercetatorii au demonstrat ca aleasa cu intelepciune, ciocolata are de fapt consecinte benefice asupra sanatatii organismului.

tort cu ciocolata (sah)

Ciocolata contine peste 300 de elemente chimice componente, cateva dintre acestea, insotite de efectele pe care le produc, fiind prezentate in cele ce urmeaza:

Cacao - contine un agent antibacterial util in combaterea deteriorarii dentare. Din nefericire, zaharul in exces din unele tipuri de ciocolata poate combate efectul pozitiv generat de cacao.

Mirosul ciocolatei intensifica undele cerebrale teta, generand relaxare.

Untul de cacao contine acid oleic, o grasime mono-desaturata ce este responsabila cu cresterea colesterolului "bun".

O ceasca de ciocolata calda inaintea meselor poate diminua apetitul.

Ciocolata sporeste nivelul de antioxidanti din sange.

Vracii mexicani utilizeaza ciocolata pentru a trata bronsite si intepaturi de insecte.

Carbohidratii din ciocolata sporesc nivelul serotoninei din creier, generand o stare psihica pozitiva.

Ciocolata contine fenolen responsabil pentru mentinerea elasticitatii vaselor sanguine.

Exista trei tipuri majore de ciocolata: amaruie, cu lapte si alba. Este usor de imaginat ca pentru a ne bucura de efectele pozitive ale ciocolatei, alegerea corecta este ciocolata amaruie, care contine o cantitate mai mica de zahar decat celelalte, fiind, prin urmare, cea mai sanatoasa.

Cateva Retete din Cartea de Bucatece au Ciocolata drept ingredient de baza:
Ciocolata de Casa, Pere Trase in Ciocolata, Prajiturele de ciocolata cu cirese , Tarta cu fructe si crema de ciocolata...