A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București. Brânza Gorgonzola vedeta unui chef Michelin!

A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București. Brânza Gorgonzola vedeta unui chef Michelin!

Pe 2 iunie, Italia și-a serbat a 78-a aniversare din istoria statului modern. Ambasada Italiei la București a organizat cu această ocazie o ceremonie la care au fost invitați diplomați si personalități, eveniment deschis cu discursurile excelenței sale Alfredo Durante Mangoni, ambasadorul Italiei în România, și ministrul de externe Luminița Teodora Odobescu.

Ambele personalități au punctat importanța parteneriatului dintre cele două țări, care crește an de an pe principii sănătoase și pe ramuri diverse.

„Anul acesta sărbătorim cea de-a 78-a aniversare a Republicii noastre, născute din dialogul dintre forțe politice diferite, dar unite de același crez, de a reconstrui o Italiei liberă și dreaptă după dictatura fascistă și dupa război, deschisă colaborării și multilateralismului, pe care Constituția italiană îl prevede drept fundament al acțiunii internaționale a țării. Multilateralismul și cooperarea internațională sunt trăsăturile distinctive pentru definirea rolului Italiei, asa cum au remarcat zilele trecute, la New York, președintele Republicii Italiene, Sergio Mattarella, și Secretarul General al Națiunilor Unite, Antonio Guterres, cu ocazia celebrării a 70 de ani de la aderarea Italiei la ONU, și asa cum s-a evidențiat prin temele cheie ale Președinției italiene a G7: apărarea sistemului internațional prin reguli comune care trebuie respectate - acum imperative și în sectoare emergente precum inteligența artificială - și dialogul cu țările din Sudul Global pentru o dezvoltare sustenabilă în numele păcii, al drepturilor omului și al protejării climei”, a punctat excelența sa Alfredo Durante Mangoni.

Atmosfera a fost relaxată, participanții putând degusta specialități italiene, una dintre vedete fiind un corner organizat de ICE, Institutul Italian de Comerț Exterior, condus de doamna Micaela Soldini. Aici s-au întrecut în delicatese folosind brânza gorgonzola doi chefi foarte apreciați: Davide Pezzuto, chef cu stele Michelin - Done Ristorante Diffuso, și Radu Ionescu, de la KAIAMO.

Cu un vizual foarte spectaculos și un gust incredibil, preparatele celor 2 chefi au surprins plăcut asistența.

Lego Gorgonzola: un preparat cu cremă ganache cu smochine, ciocolată

Un boccone di Lombardia: făcut din Gorgonzola, Disaronno - lichior italian, vițel, pere

Gorgoncini Risotto: vită gătită lent, măduvă osoasă și Gorgonzola

Il bacio del mare, sau Sărutul mării, cu ingrediente Cremă de brânză afumată, Gorgonzola și ciuperci

Gelato no Gelato: cornete mici care simulau inghețata de ciocolată, dar care a fost înlocuită cu un delicios mix de Gorgonzola, parfait de ficat de pui, struguri gătiți pe jar și smochine

Dolce & Gamberi: Gorgonzola dulce, pudră de ierburi de grădină și creveți mici

Capitolul "Pasta - O altă poveste a steagului italian" nu putea lipsi de la oastfel de ceremonie. Aici, cei doi chefi au propus audienței Paste tortiglioni cu Gorgonzola, creveți marinați în lămâie, praf de „ierburi de câmp” și boia afumată.

Evenimentul s-a încheiat cu un recital al trupei italiene NeaCo'.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure
Pui cu dovlecei en papillote

Pui cu dovlecei en papillote

Pui cu dovlecei en papillote
Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Cele mai apreciate rețete
Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
1
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
3
Conserve, muraturi

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna

Tocana de legume cu morcov si orez este o conserva minunata pentru iarna, care nu lipseste niciodata din camara mea.

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
Cum se face sucul de roșii
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Conserva de Fasole Verde
5
Conserve, muraturi

Conserva de Fasole Verde

Conserva de Fasole Verde
Parteneri
Salata cu broccoli si quinoa
Bucataras.RO

Salata cu broccoli si quinoa

O salata rapida , gustoasa si sanatoasa. Poate fi cu succes o cina satioasa si chiar un fel principal la masa de pranz....

Salata cu broccoli si quinoa
Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Gustos.RO

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta - o bautura delicioasa si revigoranta perfecta pentru zilele calduroase. Descopera reteta...

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia