În amenajarea unei bucătării de restaurant este nevoie de o planificare atent gândită. Locul trebuie să cuprindă atât elementele practice, dar și o suprafață generoasă ca să gătești și să realizezi preparatele culinare. Este nevoie și de o chiuvetă încăpătoare, care să permită spălarea cu ușurință a fructelor, legumelor, dar și a altor produse necesare. Acestea sunt detalii care au nevoie de o selecție riguroasă, tocmai pentru ca la final, bucătăria restaurantului să beneficieze de toate resursele ca să funcționeze la capacitate optimă.
Chiuveta multifuncțională, piesa esențială a bucătăriei
O chiuvetă multifuncțională nu trebuie să lipsească din acest loc. Aceasta se regăsește pe lista celor mai importante elemente practice, concepută nu doar ca un loc de spălare, ci și ca să devină un adevărat centru logistic al spațiului culinar. Într-un restaurant au loc o serie de operațiuni, iar genul acesta de obiect poate funcționa ca un produs multifuncțional, în care se pot desfășura diverse activități. Modelele moderne integrează sisteme de filtrare a apei, zone separate pentru igienizarea legumelor, scurgere automată și chiar spații de depozitare a accesoriilor. În plus, o chiuvetă multifuncțională eficientă contribuie la menținerea curățeniei și la respectarea normelor stricte de igienă care sunt esențiale într-o bucătărie de restaurant.
Spații de depozitare inteligente
Într-un astfel de loc este necesar să fie gândite cât mai multe spații de depozitare, ca să poată fi integrate cu ușurință ustensilele, vasele, ingredientele și alte produse necesare. În acest sens, rafturile suspendate, mesele modulare și dulapurile din inox cu închidere ermetică pot fi de ajutor. Acestea permit accesul rapid la ingrediente și ustensile, fără să creeze aglomerație.
Sistem de ventilație și hote
Dintr-o bucătărie de restaurant, unde se pregătesc diverse preparate culinare, nu trebuie să lipsească sistemul de ventilație. Având în vedere că se gătește nonstop, aerul trebuie să fie permanent reîmprospătat, iar aburul și mirosurile, eliminate eficient. De asemenea, hotele profesionale, amplasate corect deasupra plitelor și cuptoarelor, sunt necesare pentru menținerea unui climat confortabil, atât pentru bucătari, cât și pentru personalul de servire.
Surse potrivite de iluminare
Iluminarea trebuie să fie uniformă, puternică și direcționată într-o bucătărie de restaurant. Aceasta poate influența nu numai atmosfera, ci și eficiența echipei. Zonele de gătit, spălat și preparare au nevoie de surse separate de lumină, pentru ca personalul să poată lucra în siguranță.
Delimitarea clară a spațiului
În acest loc este necesar să se facă o organizare atentă a spațiului. Este important să existe delimitarea clară a zonelor de lucru: cea pentru prepararea alimentelor, cea pentru gătit și cea pentru spălare. De aceea, în proiectarea bucătăriei de restaurant este esențial să se ia în considerare fluxul traficului, notează bhg.com. Lucrurile nu au cum să funcționeze eficient dacă bucătarul se lovește de oameni din echipă care vin și pleacă constant.
Sursa foto: pexels.com


Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...
Salata de fasole alba cu legume
Comentarii