Tocanita de pui cu ardei si sos de rosii

Tocanita rapida cu piept de pui, ardei si sos de rosii, perfecta pentru un pranz satios.

Ingrediente

  • 500 g piept de pui (taiat cuburi)
  • 2 ardei grasi rosii
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ceapa mare
  • 2 catei de usturoi
  • 300 ml suc de rosii sau rosii tocate
  • 2 linguri ulei
  • sare, piper dupa gust
  • 1/2 lingurita turmeric (optional)
  • 1/2 lingurita boia dulce sau iute
  • zeama de lamaie (dupa gust)

Mod de preparare

Incinge uleiul intr-o tigaie adanca si caleste ceapa tocata marunt, pana devine translucida. Adauga usturoiul tocat si pieptul de pui taiat cuburi. Prajeste-le pana cand carnea isi schimba culoarea. Adauga ardeii taiati bucati si lasa totul la foc mediu 5-7 minute. Toarna sucul de rosii, condimenteaza cu sare, piper, turmeric si boia. Fierbe la foc mic, cu capac, aproximativ 20–25 minute, pana cand sosul scade si puiul e fraged. La final, adauga zeama de lamaie pentru un gust proaspat si potriveste condimentele.
Se poate servi cu orez, piure, mamaliga sau paine proaspata.

Cornulete fragede cu bors

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)